EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3093

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Overige Slagerijen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumse slagers.

Beschrijving

Drie echte Stratumse slagers uit de oude tijd. Piet van den Akker uit de Seringenstraat, Willem van den Akker van de hoek Leenderweg-Heistraat en Sjaak Gruijters uit de Voorterweg. En die zes anderen, helaas, die ken ik niet.


Geplaatst op

20-02-2006

Reacties:

Datum: 21-02-2006
Naam: Theo Van Gestel  
img

Dit is echt een mooie nostalgische foto. Vroeger was het slagersvak zeer bewerkelijk, maar wel de moeite waard. Ik ken nog wel meer oude Stratumse slagers. Huub Haemers hoek Ranonkelstraat, Friedje Peijnenburg, Toon van Gestel op de hoek van de Begoniastraat en de Geraniumstraat. Allemaal verleden tijd.


Datum: 22-02-2006
Naam: Jan Wolfs Canada  
img

Ik herinner me Sjaak Gruyters heel goed met zijn krakende stem, maar ken zijn zoon Tiny beter. Ik heb samen met zijn vriend, zoon van slager Loods, wel eens een biertje gedronken 1957-1959 op de markt o.a. bij Poort van Kleef.
Weet iemand hoe zij het maken?


Datum: 04-03-2006
Naam: Leo de Wit  
img

En wat dachten jullie van vader Evert en van Frans en Jo Tebak, Korianderstraat en Resedastraat. Dit waren ook eertijds grote voetbalnamen van EVV.
===Zie hiervoor foto 1517====


Datum: 14-10-2010
Naam: Co van Gameren  
img

Tiny Gruijters is een neef van mijn moeders kant. Ik heb hem nog gesproken op een familiereünie bij zijn broer Theo in augustus 2009. Hij maakte het toen uitstekend.


Datum: 15-10-2010
Naam: Jan Wolfs  
img

Door deze website ben ik weer in contact met Tini en Dinie Gruijters en zijn broer Theo en zijn vrouw Marij. Hier in Canada wonen nog meer mensen van de Voorterweg, Francine van de Ven-Pullens en haar broer Bart Pullens.


Datum: 16-10-2010
Naam: Co van Gameren  
img

Zo zie je maar. Hoe je weer in contact kunt komen met kennissen oude buren enz. Ik zelf ben sinds 1984 weg uit Eindhoven en woon al 26 jaar in Zwolle. Naar Canada verhuizen is vele malen verder weg. Maar toch. Mijn geboorteplaats is Eindhoven en zal altijd een bijzondere plek in mijn hart houden. Daarom kijk ik ook met regelmaat op deze website.


Datum: 11-01-2023
Naam: Peter Termeer  
img

Mijn ouders hebben ook jaren een slagerij gehad aan de Leenderweg 83, tegenover Van Grootel tabakswaren en kapsalon en naast de steenhouwerij Van Ganzewinkel.


Datum: 12-01-2023
Naam: P Hertogs  
img

Rond 1950 woonde op Leenderweg 83 slager Van den Wildenberg.