EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3096

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Antonius Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Antonius van Paduakerk, Fellenoord. (2)

Beschrijving

De voormalige St. Antoniuskerk op de Boschdijk nabij het Centrum.


Geplaatst op

20-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-03-2006
Naam: Bert Heesakkers  
img

Was hier ook een Fraterschool met de beroemde ooienvaarfrater. Ik ben zijn naam kwijt.


Datum: 27-03-2008
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Ik herinner me nog Frater Ludovic, hoofd van de St Johann Bergmansschool, meneer Tielemans (vierde klas) die later hoofd van de Meidenschool werd, was overigens de enige niet-frater die daar les gaf. Een gave vent! Al die andere namen van frater-onderwijzers ben ik jammer genoeg vergeten. Ze hadden dan ook van die gekunstelde namen.
Wel herinner ik me Pastoor van Wijk, die ik als geronselde misdienaar uit de gelederen van de St Johann Bergmansschool met regelmaat mocht assisteren bij de heilige mis. Het waterkannetje was amper gevuld, het wijnkannetje echter zat tot aan de rand vol. Pastoor van Wijk had dan ook steevast een enigszins rode neus. Voor de school was een oversteekplaats alwaar de jongens uit de school moesten Klaar-Over'en. Zelfs toen daar later stoplichten werden geplaatst, werd dit vrijwilligerswerk nog gedaan. Ik denk met veel plezier terug aan deze Fratersschool, ...en da's niet voor iedereen weggelegd.


Datum: 01-04-2008
Naam: Willem van den heuvel  
img

Luc ik kan hier weinig aan toevoegen, onder leiding van Frater Ludovic heb ik hier een heel mooie tijd gehad. En ik ben ook misdienaar geweest. De mooiste herinnering is het huwelijk van 4 mensen uit een gezin, de familie Soedijke van de Nw.Fellenoord. In het jaar 1959.


Datum: 04-03-2009
Naam: Jan van den Nieuwenhof  

Reactie op Luc van Antwerpen: Er is ook een andere niet-frater, meneer Braun aan de school verbonden geweest.


Datum: 04-03-2009
Naam: Peter Everaert  
img

Luc, je vergist je, want er zijn wel niet-fraters leraren verbonden geweest aan deze school, zoals Jos Wintermans uit Steensel en Dhr. van de Berg. Deze leraren zijn actief geweest in de begin jaren 60


Datum: 04-03-2009
Naam: Lucien Brouns  
img

Wat te denken van Frater Allard. Daar heb ik nog nachtmerries van (overdreven). Enge man was dat. Ik herinner me ook de speelplaats die met water bespoten werd om te kunnen schaatsen. Overigens, ik ben ook even misdienaar geweest. Toevallig maar het is zo.


Datum: 04-03-2009
Naam: Anja van Es-Kersten  
img

Heb in de Binnenpad gewoond. En het schoolplein daar keken wij tegen aan. En in de winter werd het onder gespoten en konden wij schaatsen. Mijn broer heeft daar op school gezeten en in de pauze dan gaf mijn moeder hem iets lekkers. Ik heb zelf in de Houtstraat op school gezeten. Jammer dat die kerk is afgebroken.