EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3134

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Banken

Onderwerp 3.:

Eindhovense Nutsspaarbank / Bondsspaarbank

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Spaarpot Eindhovensche Nutsspaarbank

Beschrijving

Hier werden de centen, stuivers, dubbeltjes en kwartjes in vergaard en daarna naar de spaarbank voor telling en bijschrijving op je boekje.


Geplaatst op

21-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik kan me zo'n spaarpot niet herinneren maar ik weet nog wel dat er elke week iemand van de Nutsspaarbank op de school in de Apeldoornstraat kwam. Daar was een speciaal loketje op de gang voor de spaarbank. Je kon er zegeltjes kopen die je op een kaart moest plakken en met een volle spaarkaart moest je naar het kantoor van de Nutsspaarbank in de stad, om het bedrag op het spaarbankboekje te laten overschrijven. Dat heb ik maar twee jaar gedaan want op de school aan de Jonghlaan was deze mogelijkheid er niet.


Datum: 22-02-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Deze spaarpot werd verstrekt door de Nutsspaarbank op de foto liggen er de sleutels bij, die had ik vroeger niet in mijn bezit. Deze sleutel werd beheerd door de bank. Dit is toch een landelijk systeem geweest want op marktplaats.nl worden deze spaarpotten aangeboden met plaatsnamen uit alle windstreken van Nederland.


Datum: 22-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het volgende verhaal breekt alle recours. Op de lagere school moesten we elke week of veertien dagen een kwartje meebrengen. Dat veranderde in een zegeltje en werd op een kaart geplakt. Ik weet niet meer hoeveel er door mij en mijn broer gespaard was, maar op een kwade dag kwam het bericht dat de bank d.w.z de Utrecht failliet gegaan was en wij naar onze centen konden fluiten. Dat is voor mij de reden geweest, altijd alert te zijn met banken. Want een kwartje was heel veel geld na de crash van 1929. t/m 1940. Later heb ik nog dikwijls van de Utrecht gehoord, maar of dat dezelfde is weet ik niet. En sparen in een ouwe sok of in niet gebruikte kachel, is ook niet alles.


Datum: 22-02-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ja Diny dat weet ik ook nog, wij konden op school op vrijdags een zegeltje kopen voor een dubbeltje of een kwartje, en als je kaart vol was gingen wij naar het Hertog van Brabantplein en op de hoek met de Hertogstraat was een klein kantoortje van de Nutspaarbank. Ik weet wel dat ik niet iedere week een zegeltje kon kopen en sommige kinderen al helemaal niet. ( ik zat op de Maria school in de Gasthuisstraat.)


Datum: 23-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het verhaal over de nutsspaarbank. Mijn dochter had ook zo'n kaart, maar was dat helemaal vergeten. Met de verhuizing echter ben ik deze tegengekomen en heb haar geadviseerd 30 jaar later nog naar de bank te gaan. Er was in al die tijd nooit iets bijgeschreven of afgehaald. Het zou natuurlijk te proberen zijn. Nu weet ik niet meer hoeveel ze kreeg maar er werd vlot, rente op rente uitbetaald en dat was een aanzienlijk bedrag. Het boekje met de stempels en uitrekeningen is nog lang in mijn bezit geweest.


Datum: 21-03-2006
Naam: Ans Ansems  
img

Ook ik heb nog zegeltjes gespaard en wel op de Koenraadschool in Eindhoven.Bij een verhuizing vond ik nog een mapje met dagafschriften uit 1972. Deze rekening is echter nooit opgeheven. Wie kan mij een adres geven van de Nutsspaarbank waar ik nog terecht kan om deze rekening op te laten heffen?(en om nog eventuele rente bij te laten schrijven?)


Datum: 21-03-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Ans, het is te proberen bij de Fortis Bank, deze bank heeft de aktiviteiten van de Nutsspaarbank overgenomen. Vestigingen Hoogstraat en Winkelcentrum Woensel.