EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31659

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vrijstraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama vanaf Witte Dame 09

Beschrijving

Begin jaren '50. Zicht vanaf de Witte Dame op de achterzijde van de gebouwen aan de Vrijstraat met daarachter V&D in volle glorie. Links zien we nog de glazen toren op de hoek Vrijstraat/Rechtestraat. Op de achtergrond de twee gasketels aan de Nachtegaallaan, de Paterskerk en de toren van het oude stadhuis.
Deze foto is een compilatie van twee andere, elkaar deels overlappende, foto's.


Geplaatst op

17-07-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-09-2016
Naam: Gerard R.  
img

Dat kleine huisje midden onder, met dat vakkenraampje, stamt uit de jaren 1600. Het was nog in originele staat, compleet met dakspanten van boomstammetjes. Staat dat er nog of heeft ons stadsbestuur het tegen de vlakte gegooid?
<<< Gerard, we missen je volledige achternaam. (Red.) >>>


Datum: 16-07-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nee, Gerard ik denk dat de huizen en gebouwen verdwenen zijn toen onze oosterburen ons land bezet hielden en de Engelsen op 6 dec.1942 probeerden de Philipsfabrieken aan de Emmasingel te bombarderen en ze per ongeluk vrijwel alles achter de achterkant van Vrijstraat, Marktstraat, Markt en Nieuwstraat platgooiden. Vanuit een dakraam van ons huis aan de Kleine Berg heb ik het gezien. De beelden ben ik nooit kwijtgeraakt, maar ik was nog zo klein dat ik niet echt begreep wat er aan de hand was. Het woord oorlog kende ik al wel, dat woord hoorde je toen elke dag wel een aantal keren, maar je wist maar vaag wat dat betekende. De Duitsers en de Engelsen hebben ruim genoeg laten staan voor ons stadsbestuur en dat heeft dankbaar gebruik van de gelegenheid gemaakt om het alsnog te slopen, zoals je weet.