EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32128

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Lekstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Achtse kiosk

Beschrijving

De kiosk van Acht op het terrein vóór de kerk.

Met dank aan Hans Klein Sprokkelhorst


Geplaatst op

15-09-2012

Reacties:

Datum: 21-12-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Iedere keer als ik door Acht rij en voorbij de kiosk kom, wekt dat bij mij weer mooie herinneringen op. Het feestweekend op Acht. Alleen al Fancy met al die ouwe rockers, en de Nederlandse Ben Cramer met "Hij was maar een clown". En niet niet vergeten de line dancers bij het countryweekend.. Helaas is het door ik weet niet wat voor omstandigheden gestopt. Het was een feest voor iedereen en niet alleen voor Acht. Een van de zomerfeesten waar voor zover ik weet nooit geen gerommel was. Ieder jaar wanneer we weer die richting Acht fietsen zeggen we "Zonde hè, dat het hier zo leeg is". Och ja, we zij nu al ver boven de vijfenzestig, het was mooi.


Datum: 25-12-2021
Naam: bert van herk  
img

We zijn nu al ver boven de vijfenzestig, het was mooi. Is het boven die leeftijd niet mooi Ad? Ik ben er ook bijna altijd geweest met die countryfestivals en dat was mooi en gezellig. En inderdaad nooit gerotzooi. Waarom het nu voorbij is? Weet ik ook niet. Dat linedansen heb ik altijd prachtig gevonden, mooi synchroon dansen, en het liefst met veel mensen. Ik heb vaak meegedaan en het is heerlijk om te doen. En het is heel makkelijk, jij kan het ook Ad. Van mij mag het weer terugkomen.


Datum: 27-12-2021
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad, op foto 5234 zie je het Dorpsfeest met Fancy met op de kiosk o.a. zanger Aris Weel en zangeres Ria van Dommelen. Als je via de zoekfunctie naar Fancy zoekt, kom je op deze site nog meer plaatjes tegen van de vele optredens die we in Eindhoven hadden. Inderdaad mooie herinneringen!


Datum: 27-12-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Bert. Ik denk dat we op onze leeftijd niet te veel capriolen meer moeten uithalen. Ik ben afgelopen 2 december 77 geworden heb op 28 oktober een zwaar ongeluk gehad waarvan ik nog herstellende ben. Misschien was je in de stad en heb je er wat van meegekregen. Het was op de kruising Vestdijk, Nieuwstraat, Dommelstraat.


Datum: 01-01-2022
Naam: bert van herk  
img

Niet zo netjes, Ad. Ik heb er niks van gezien en gehoord. Ik kijk bijna nooit naar die tv. Ik doe alleen fotografie en dat wordt wel eens heeeel laat 's avonds. Dus even geen linedansen voor jou, maar komt wel weer goed. Onze ouwe knoken zijn niet meer zo soepel, die willen niet echt meer mee. Je bent dus weer even op de feiten gedrukt. Adje, ik hoop dat het weer goed komt. Ik denk het wel, want je bent een ouwe taaie.


Datum: 03-01-2022
Naam: bert van herk  
img

tis wa mi die schaar bij jullie, redactie. lekker aan het knippen gewist.


Datum: 05-01-2022
Naam: bert van herk  
img

Al die bandjes die hier genoemd worden ken ik ook. Ik kwam ook vaak bij Cintha, De Kers, Jo d'n urste (in Valkenswaard), de Wielant, café Leon met zijn waterput en ook in Acht en het Wapen van Eindhoven (KWJ-gebouw op de Wal). Deze bandjes speelden wel aardig, je kon er fijn op dansen en je had een leuke avond, maar ze zijn eerlijk gezegd nooit verder geweest dan de schuifdeur. Daar is niks mis mee, maar als je zou zeggen hier speelt vanavond Fancy of een ander van deze bandjes, of daar spelen de Motions of Q'65, dan kun je wel raden waar de mensen dan gingen kijken. Ze speelden aardig maar hebben nooit die klasse gehad van de Outsiders (Wally Tax) of Sandy Coast, Tee Set, Johnny & His Cellar Rockers en ZZ en de Maskers. Er zal wel een reden voor geweest zijn dat deze amateursgroepen niet achter de schuifdeuren uit konden komen. Je had een voordeel, ze waren van de straat af. En als je 's maandags weer moest gaan werken, dan was er niemand die er nog over sprak. Dan ging het weer over "waar gaan we zaterdag naar toe?".