EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3235

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Koestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Koestraat. (1)

Beschrijving

Koestraat in Tongelre. (RHCe 0001369)


Geplaatst op

26-02-2006

Reacties:

Datum: 12-11-2006
Naam: Loes De Mul-van Perlo  
img

Leuke foto van de Koestraat. Ik op nummer 7 (niet zichtbaar op de foto) gewoond van 1955 t/m 1966. Toen ik er woonde konden we heerlijk buiten spelen met o.a. Marian v.d. Kerkhof, Loes Philips, Mario de Korte, Jetje Verbeek en vele anderen waarvan mij de namen niet te binnen schieten.


Datum: 10-12-2006
Naam: Maria Hack  
img

Ikzelf heb ook in de Koestraat gewoond op 36, vanaf mijn geboorte in 1950 tot 1962. We waren een van de eerste huizen die af waren, omdat mijn moeder zwanger was van een tweeling. Wij speelden o.a. met Titia en Pierke de Groot, kinderen Schoofs, Van Sebille, De Folter. In de zomer speelden we verstoppertje en een potje kon wel twee uur duren, want er werd verstopt op de Melkweg, het spoor etc. Was wel een mooie tijd.


Datum: 05-04-2007
Naam: Toon Moorman  
img

ik heb ook in de Koestraat gewoond, op nummer 16. Mijn vriendjes waren Van Rooi, Vondervoort, Philips, Altink, V.d. Broek, Van Steenwijk, V.d. Niewenhof, Walraven, Kronenburg.


Datum: 10-09-2007
Naam: Annie van Nistelrooij / van Dijk  
img

Ik heb op Koestraat 45 gewoond. Ik ben Annie. Mijn zusjes zijn Lenie, Andrea van Dijk. Naast ons woonde Sebille. En aan de andere kant Truus en Annie Alting. En aan de overkant Marion en Wilma Kronenmeijer. Ik heb vaak verstoppertje gespeeld.


Datum: 14-09-2009
Naam: Gerard de Korte  
img

Ons huis staat nog net links op deze foto, nr. 15. Wij zijn toevallig pas geleden met mijn moeder Nelly (90 jaar) door de straat gelopen en achter door het gangetje gelopen om onze ingekraste namen op de schuurmuur terug te vinden. Ook nog op het speelveld achter de Kalverstraat, bij de treinrails rondgekeken naar waar wij vroeger altijd voetbalden en fikkie stookten.


Datum: 14-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik ben blij om te lezen dat ik toch niet de enige nostalgie-gek ben. Ook ik ben recent door de gangetjes van mijn jeugd gelopen, heb over schuttingen gekeken en heb zelfs aangebeld bij het huis waar ik ben opgegroeid. Met tranen in mijn ogen heb ik rondgekeken en zag dat op de trap-post nog de verf zat die mijn vader er 45 jaar geleden op heeft gezet. Ook met mijn moeder van bijna 86 rijd ik wel eens langs onze woonhuizen van voorheen in Tongelre.


Datum: 15-10-2011
Naam: Aly Verhoeven-van Dalen  
img

Ik heb van 1961 tot 1972 op Koestraat 43 gewoond. We woonden naast de  familie Van Dijk, (later kwam daar Van Breugel wonen) en aan de andere kant de familie V.d. Donk.
Ik speelde vaak met Margo Kronemeijer van de overkant. En met Ineke van de Vondervoort. Ik herinner me ook de familie Abels. We speelden overal, vooral langs het spoor in het "plantsoentje". En op het hockeyveld. Daar heb ik 's winters nog leren schaatsen. We zaten op de christelijk nationale school in de Frans Snijderslaan. Wat is dat lang geleden. Ik ken de familie Sebille nog en Pier de Groot en Bennie Rooyakkers.


Datum: 04-03-2013
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Ik ben Harrie Boerenkamp en heb tot mijn 12e op nummer 39 gewoond (1965)? en ben daar geboren.
Ik ken veel van de namen die hier worden genoemd en mevr. Van Donk was onze buurvrouw met twee oudere zonen. Toon Moorman en Philips, hun buren en Albert van de Nieuwenhof en Hans van de Broek en hun buren familie Abels etc. Leuk.


Datum: 26-09-2013
Naam: Hans van Ruth  
img

Nu pas deze site ontdekt. Heb op nr. 13 gewoond van 1960 tot en met 1976.
Heb veel op het veldje bij 't spoor gevoetbald vroeger. Was veel met Gerard de Korte onderweg, zeer leuke tijd. Ken bijna alle genoemde namen.


Datum: 05-09-2015
Naam: Jos  
img

Mooi straatje, mijn oma woonde er op 21. Jos, graag je achternaam en de naam van je oma. (Red.) >>>


Datum: 08-12-2022
Naam: Jac van Kronenburg  
img

Ik heb in de Kalverstraat gewoond in de jaren 50 en 60. Uit de Koestraat kende ik Frans Kuipers, Theo v.d. Dungen, Wim v.d. Vondervoort, Ivo Boerenkamp, Tjeu v.d. Donk, Peter Altink, Jan Sebille, Harrie v.d. Nieuwenhof, Toon en Jeanne Moorman, Martin, Ton, Frans, Fons v. Rooij, Tinneke, Wilma Philips, Frans en Marianne de Vocht, Herman v.d. Broek, Bart te Vaarwek, Danie en Klaas Vrielink. Leuke jeugd gehad. We speelden b.v. Circus Jumbo, Poppenkast en wat al meer.