EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

32598

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Joriscollege / Pleincollege Sint Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Joris Lyceum H4A

Beschrijving

Zie grote versie voor namen.


Geplaatst op

20-11-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-12-2014
Naam: Kees Nouwens  
img

Wat een historie. :-) Het bestaan van deze foto is mij totaal onbekend; de andere van H5A is wél in mijn bezit. Moet ook bekennen dat ik de namen van de helft van mijn medeleerlingen vergeten was, zelfs de leraar ben ik vergeten. Maar ja, het is dan ook alweer 46 jaar geleden.
Ik kwam op deze site omdat ik oude foto's aan het bekijken was die ik gemaakt heb toen ik samen met Peter Donkers en Dick Siekman in hetzelfde jaar (1968) vakantie vierde ik Engeland. Ruim 5 weken rondgetoerd op onze brommers langs de Engelse zuidkust en de straten van Londen onveilig gemaakt. (Altijd nog de wens om deze rit nogmaals te doen, maar nu met mijn auto met airconditioning - kan nooit zo spannend worden.)
Ik hoop dat het alle klasgenoten goed gegaan is na ons eindexamen in hun privé en werkzame leven. En Hans, bedankt voor het plaatsen van deze foto.


Datum: 19-12-2014
Naam: Hans Vaessen  
img

Hallo Kees,
leuk om je reactie te lezen, heb je ook al eens naar foto 32599 (jij hangt rokend tegen mij aan ) en 32608 (jij staat als hockeyer bij de voetballers) gekeken.
Ik weet, vooral via Frans van den Reek, van sommige klasgenoten over hun wel en wee. Helaas is Hans Gooskens al enige tijd geleden overleden.
Hans Vaessen


Datum: 19-12-2014
Naam: Kees Nouwens  
img

Heb jij zo'n goed geheugen, of aantekeningen uit die tijd bewaard?
Ik wist niet eens dat ik rook op die foto. Roken, en het dragen van stropdassen, heb ik al heel lang geleden afgezworen. En zoals de meesten die met roken gestopt zijn, ben ik nu een felle anti-roker. Regelmatig ruzie met mensen die, ondanks het verbod, op stations rustig een sigaret opsteken.
Ik bezit een zestal foto's van onze reis naar Duitsland, voor de rest niets bewaard van school. Eigenlijk ook nooit mee bezig.
Mijn contact met klasgenoten is direct verwaterd. Ik herinner me nog een heftig eindexamenfeest bij Fons van de Broek in Boxtel. Hem heb ik weleens bezocht toen hij op kamers in Eindhoven (Tongelresestraat) woonde. En ik ben met Dick Siekman daarna nog tweemaal op vakantie geweest. Verder is er vaag contact gebleven met Peer Maas omdat wij beiden bij de Boerenleenbank (later Rabobank) zijn gaan werken.
Komt misschien ook omdat ik (wellicht als enige?) uit Tongelre kom. Maar de rest zal ook wel verspreid in de regio gewoond hebben. Realiseer ik mij nu ook: op de lagere school waren we allemaal buurtgenoten, maar na de zesde klas valt dit helemaal uiteen. Als een van de weinigen ben ik toen naar de HBS gegaan.
Eén naam is mij altijd bijgebleven, maar zie ik niet op de foto: Bertus Augustus, o.i.d. Of was dit in de derde klas?
Jammer om te horen van Hans' overlijden, maar Hans leefde ook voor twee. Dan brandt het vuur feller.
Aanvullingen mag je altijd naar mijn e-mailadres sturen. Of weer hier plaatsen als het voor anderen interessant kan zijn. Ik ben best benieuwd hoe het met jou verder gegaan is. Volgens mij zijn de meesten na het eindexamen direct gaan werken en slechts enkelen studeerden verder. Zoals Dick en Hans Siekman, die in België (Hasselt) met hun HAVO-diploma op de universiteit toegelaten werden.