EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3284

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruispunt Rechtestraat/Stratumseind.

Beschrijving

Op foto 2335 wilde ik weten waar de "Gaper" was gebleven die daar op de gevel van het pand van Kreymborg prijkte. Uit deze opname blijkt dat die nog steeds de (nieuwe) gevel siert (met dank aan Bauke Hüsken)


Geplaatst op

01-03-2006

Reacties:

Datum: 18-04-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Zat de vulpenspecialist niet verder in de straat. Bij van Camp werden haarden en kachels verkocht. Later is de ondergevel naar achteren gebracht. Modernisme kwam toen in opmars. Je kon toen een rondje onder de winkel doorlopen. Was als uk een rare gewaarwordening. Er heeft ooit een soort groothandel gezeten welke ook a/d Brederolaan in Gestel en a/d Heilige Geeststraat was gevestigd. Je kreeg er bij aankoop van ... guldens een zegel en daarvoor kon je bestek sparen. Wie kan mijn geheugen opfrissen m.b.t. de naam. De naam Huvema heb ik lang gedacht. Maar weet het niet zeker.


Datum: 18-04-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Het eerste huis is inderdaad een kapper v.d.Wittenboer. De vulpenspecialist zat op nr. 33, daar zit nu café de Bierprofessor. In de 50-60er jaren was van Camp een winkel in huishoudelijke artikelen (veel vroeger haarden en kachels), ook heeft er nog even een meubelzaak gezeten Roberty. Een groothandel aan die kant kan ik niet vinden, Annemieke.


Datum: 18-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Ik heb nog steeds mijn 1e vulpen van de vulpenspecialist. Nog zo eentje die je in een inktpotje moet dopen en dan draaien om de inkt in het reservoir te krijgen. Wel 50 jaar oud. Het was een echt specialist want ze hadden alles.


Datum: 19-04-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

In de vulpenenzaak zat Moeder en Zoon. Naam onbekend, maar je werd er altijd vriendelijk benaderd. Ik ging voor het Philips Pensioen Fonds er altijd flesjes inkt kopen.


Datum: 19-04-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Ap, de vulpenspecialist was van de fam. v.d. Mortel, maar of de zoon er ook in stond weet ik niet. Die zijn al heel lang weg daar. Wél was ernaast kantoorboekhandel Smaling en de zoon Stefan(?) heeft met zijn moeder de zaak een tijdje gevoerd en later zelf, tot voor een paar jaar geleden. Nu zit er ook een café in met de naam Thuis, dacht ik.


Datum: 19-04-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Sorry, foutje!!! Stefan is van v.d.Mortel en de zoon van Smaling heet Dick.


Datum: 18-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Heette die groothandel niet ''De Spijker''.
===Het lijkt me niet De Spijker van foto 2824 = Frans===


Datum: 18-05-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Marjo, een colega van mij, (wielrenner), bij Daf inkoper, heette van Mortel en heeft mij in een ver verleden ooit verteld dat zijn ouders in de zaak van de Spijker zaten. Zou het verhaal dan toch waar geweest zijn?


Datum: 18-05-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Wil, van de Mortel zat alleen op nr. 33/35/37, winkel en bovenwoning. En dat was niet de Spijker.
De Spijker was op nr. 17. Die was daar vanaf ongeveer 1935-1937 tot 1966 van de fam. Schulte en daarna heeft iemand anders de zaak voortgezet, maar ik heb daar geen naam meer van. Maar in de tijd van Schulte is de bovenwoning naar mijn weten een opslagplaats geworden Vóór de Spijker van Schulte, was het een café 't Maastrichtsch Bierhuis van van Oyen die in 1935 naar nr. 51 is gegaan en daar het café heeft voortgezet tot 1951 tot wij er in kwamen.


Datum: 25-04-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Marjo, je zegt dat de vulpenspecialist op nr. 33 zat, dit wil ik zonder meer aannemen, maar dan heeft die eerder of later op Stratumseind 3 gezeten, want op deze foto staat het woord "vulpenspecialist" op de gevel te lezen.


Datum: 25-04-2009
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Kan dat van die Groothandel misschien ook zijn dat er op afbetaling gekocht kon worden? Het 1ste filiaal aan de Heilige Geeststraat zat ook hun kantoor. Was dicht bij van Heukelom a/d Kleine Berg. Waar nu Wildenberg in is gevestigd. Roberty verkocht die alleen maar meubels? In het witte pand naast van Camp zat ook ooit de antiekzaak De Doofpot, die metalen platen met Oud Eindhoven uitbracht. Ik heb er nog enkele van. Zijn vrouw was hoofd van de kleuterschool a/d Ploegstraat. Ben haar naam even kwijt.


Datum: 25-04-2009
Naam: Marjo Spierings  
img

Bauke, ik kan het écht niet ontcijferen wat er op staat maar in dit pand (nr. 3) zat van de Wittenboer, kapper, drogist etc. Die hadden wel wat nevenverkopen zoals snuisterijen, dacht ik. Ik kan niets vinden wat ook maar enigzins zou duiden op vulpennen. Wie weet heeft van de Mortel er een tijdje ingezeten terwijl hun eigen zaak op 33 werd verbouwd? Dat kan begin jaren 50 zijn geweest.


Datum: 25-04-2009
Naam: Peter Vermeulen  

Op het origineel is duidelijk te lezen: onder de dakrand "KAPPER" en boven de markies "VULPENSPECIALIST".