EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32950

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Bergstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slijterij / Wijnhandel

Onderwerp 3.:

L Raijmakers-Prinzen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bergstraat 28a

Beschrijving

De binnenplaats van wijnhandel Raijmakers-Prinzen aan de Bergstraat 28a.  Voor nog een drietal opnamen van deze locatie klik hier.


Geplaatst op

10-01-2013

Reacties:

Datum: 14-01-2013
Naam: Frits Meerhoff  
img

Deze man op de foto is waarschijnlijk Leo Raijmakers zelf, de laatste Raijmakers die de wijnhandel op deze locatie dreef. Leo Raijmakers was de enige erfgenaam van de oud-notaris Fens. Hij heeft het koetshuis, waar de gehele inboedel was opgeslagen toen Fens zijn villa aan de Keizersgracht van de Duitse bezetters moest verlaten, geërfd ergens in 1971 en samen met mijn vader (de antiquair Dré Meerhoff) heeft hij dat koetshuis aan de Bergstraat leeggemaakt. Daar was ik zelf ook bij. De meest antiquiteiten, boeken en tapijten waren door vocht en muizen zwaar beschadigd. De auto die er stond, ook ruim 40 jaar, bleek met een nieuwe accu, wonderwel meteen te starten.
Fens vertrok in 1940 naar zijn buitenhuis Kortonjo, waar hij tot aan zijn dood bleef wonen, verbitterd door alle onrecht over de onrechmatige uitzetting in 1940, de onrechtmatige overname door de Engelsen in 1944 en daarna door de Nederlandse overheid, die het als belastingkantoor heeft gebruikt. Leo Raijmakers liet een huis bouwen op het terrein van Huize Kortonjo, waar hij tot aan zijn dood woonde.


Datum: 14-01-2013
Naam: Sjef van Eijk  
img

Zie foto 32979 voor de voorzijde van dit pand.


Datum: 28-05-2016
Naam: Jerommeke  
img

Leo Raijmakers enige erfgenaam van de oud-notaris Anton Fens? Nee hoor, Leo had nog drie zussen en vier broers, allemaal in 1971 nog in leven.