EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3300

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broek

Beschrijving

Voor 1920 was de straatnaam hier Broek naar het gehucht Broek, een van de samenstellende onderdelen van Woensel. Een gedeelte van de huizen van Broek kreeg als adres Broekseweg, een ander Eckartseweg. Rechts de OLV-straat, links de Boomstraat, nu in 2006 ligt hier de Rondweg. De Broekseweg is helemaal verdwenen.


Geplaatst op

03-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-03-2006
Naam: Herman de Wit  
img

Links het Zonnehuis, Broekseweg 292 van Frans van de Goor en 'mijn' tante van de Goor. Toen ik zo'n jaar of 10 was woonden hier de oude Frans en de jonge Frans. De jonge Frans is vorig jaar afgezwaaid als dirigent, hij moet nu zeker 80 of 90 zijn. De dochter Riet van de Goor trouwde met de overbuurman Ben Himpens molenaarszoon en meelhandelaar.


Datum: 03-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De rij huizen dwars rechts staan aan de Pastoriestraat. Hier staan nu de scholen van Fontys.


Datum: 03-03-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Tussen het zonnehuis en het eerste witte huis, wat en cafetaria was, liep het z.g. Cuijperspaaike. Een pad vernoemd naar de familie Cuijpers die daar woonde. De 'nieuwbouw' van Himpes staat er nog niet. Dat komt na die witte huizen. Rechts nog het puntdak van Gebr. v.d. Kaa en de huizen rechts staan in de Pastoriestraat oost.


Datum: 01-05-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

In het eerste huis aan de linker kant woonde Fam v d Goor, hij had een groot koor. Dat heette de Toonkunst. Mijn vader is er 40 jaar bijgeweest. Ook zongen ze in de kerk aan de rechter kant, het is toen het speelpaleis geworden.


Datum: 20-08-2006
Naam: Els van Holten- Vos  
img

In het eerste witte huis, naast Frans van de Goor, woonde mijn opoe en opa Vos. Mijn oom, Sjef Vos, is getrouwd met Do Tante Doka van de Goor. In het tweede witte huis woonde de familie Strijbos. Stans S. was leidster (akela) bij mijn gidsengroep.


Datum: 01-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Volgens mij woonde de familie Van de Goor, de dirigent van het beroemde mannenkoor La Bonne Esperance in de Pastoriestraat op ongeveer nummer 37 of 35 of is dat later. Ik heb het nu over de jaren 1958 tot 1966. De zoon van Piet van de Goor, Frans, is volgens mij ook een heel groot koordirigent geworden.


Datum: 23-09-2007
Naam: R.Vogels  
img

Inderdaad zijn Piet en Frans vd Goor groot dirigenten geworden. Piet vd Goor werd oa dirigent van het mannenkoor Lambardi uit Helmond, Frans vd Goor (mijn grootvader) nam het stokje een aantal jaar later over. Hij (Frans red.) nam ook oa het Veldhovens Mannenkoor en Petrus-kerkkoor (kloosterdreef in Ehv) onder zijn hoede. Van deze laatste twee is hij benoemd tot ere-dirigent.


Datum: 15-06-2009
Naam: L.Bloksma Werrens  
img

Het huis rechts waar men opkijkt heeft ook mijn zus met haar man gewoond.  Zij heetten Theu en Marietje Blankers. Ik zelf ben geboren op de Broekseweg nr 159, mijn moeder vertelde dat ik bijna 1 jaar was toen wij naar Stratum zijn verhuisd.


Datum: 05-07-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het (oude) Zonnehuis werd, met hoenderpark, in 1924 door B.J. Hoppenbrouwers aangekocht en hij bouwde er een (nieuw) Zonnehuis. In 1934 woont hij er met als dienstbode Ma. Ha. van de Goor. Blijkbaar heeft de (familie van) dienstbode het pand geërfd, als ik de commentaren hierboven lees.


Datum: 07-07-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Toen het Zonnehuis in 1924 werd aangekocht door Hoppenbrouwers (huisschilder op Stratumseind), was het al gebouwd. Mijn tekst over oud en nieuw Zonnehuis is onjuist.