EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33002

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 3

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Postkantoor

Beschrijving

Het oude postkantoor, gezien vanuit de oude Effenaar, waar ik op de tweede etage een poosje heb gewoond aan het begin van de jaren zeventig.


Geplaatst op

16-01-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-01-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Rechts, net buiten beeld, lag nog een groot parkeerterrein, waar ik begonnen was in dit jaar auto's te wassen. Dit deed ik dan samen met een kameraad voor NLG 2,50 per auto. Met een emmer water waste je dan toch al gauw 5 à 6 auto's. Zeep was ons te duur, maar dat scheelde weer afspoelen. Twee, drie jaar later kregen de auto's een betere behandeling en werden de voertuigen bij ons aan de deur gewassen of bij de mensen thuis.


Datum: 20-01-2013
Naam: Wim Habraken  

Oude en vergane glorie. Met weemoed hoor! Het blijft toch altijd 'mijn' kantoor. Omdat ik er vanaf 1967 heb gewerkt en omdat ik later gebouwbeheerder was. Eerst als Huishoudelijke Dienst, later als coördinator Gebouwen en Meubilair en weer later als Chef Algemene Zaken. Ik kende het hele gebouw vanaf het dak naar de kelder en van noord naar zuid. Met Ben Brekelmans hebben we nog een rondleiding gekregen in het nu leegstaande gebouw. Het was echt onwerkelijk wat we zagen van binnen. Ik ben benieuwd wat ze met dit gebouw gaan doen.