EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33155

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Gestelsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat 104c

Beschrijving

Woonhuis fam. Coolen, Gestelsestraat 104c V.l.n.r. opa Coolen - zoon Sjaak Coolen (leraar) - ome Nard Coolen - mijn moeder Maria Habraken - mijn vader Louis Coolen (leraar) - tante Jo Coolen en Flippie - Wim Coolen (schildersbedrijf) zoon ome Nard Coolen - oma Coolen - tante Jo Spoormans en tante Mien Coolen.
Rechts het pand van haringinleggerij Den Dulk.


Geplaatst op

08-02-2013

Reacties:

Datum: 08-02-2013
Naam: Lies Bloksma - Werrens  
img

Ik was de beschrijving van de foto aan het lezen en zag de naam van haringinleggerij Den Dulk staan. Ik weet nog dat mijn zus daar gewerkt heeft in de 50er jaren en dat ze altijd mopperde toen ze verkering kreeg dat ze bang was dat ze naar vis rook. Leuk zoals gedachten terugkomen bij het zien van een foto.


Datum: 25-10-2014
Naam: Ida Wagemakers  
img

Er was in de jaren 1957/58 ook een haringinleggerij, van Van Erp. Weet iemand daar nog iets van?


Datum: 05-09-2016
Naam: Ben Simmelink  
img

Op de zolder van dit huis had ik van augustus 1968 tot januari 1970 mijn eerste studentenkamer. Mijn hospita heette inderdaad Coolen. En er woonde ook een zus van haar met haar man, het echtpaar Maas-Coolen. Op de eerste verdieping was nog een kamer verhuurd aan een andere TH-student (uit Heeze?).
De haringinleggerij ernaast was er toen nog, maar de naam ervan weet ik niet meer. Voor zover ik me herinneren werd de fabriek grotendeels aan het oog onttrokken door een woonhuis met een inrit ernaast.


Datum: 06-09-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Den Dulk ken ik nog wel, maar mij staat ook iets bij van Sijmons Haringinleggerij. Van Erp zat een heel eind verder na de Jan van der Nootstraat. Met Henk en Toon heb ik nog op de lagere school gezeten. Henk is even de kastelein geweest van de Zanzibar aan de Hoogstraat en Henny was geruime tijd de kastelein van de Queenspub aan de St. Lambertusstraat.


Datum: 07-09-2016
Naam: Toon Geevers  
img

Sijmons haring zat op de Hoogstraat ongeveer naast Dijkmans schoenen.


Datum: 09-09-2016
Naam: Evert Folkers  
img

Sijmons haringinleggerij was tot ca. 1959 gevestigd in de Hoogstraat en is verhuisd naar de Gestelsestraat, 102a was de bedrijfsruimte en 104a was het woonhuis van de familie Sijmons. De drie zonen waren neven van mij.