EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

33259

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Matrassenfabriek Nederland

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
THN matrassenfabriek

Beschrijving

THN matrassenfabriek Nederland zat aan de Hoogstraat 333.
In 1957 had het voltallige personeel een reisje naar Dinant (België), lekkere friet!
Voor de bus staat al het personeel, ook het kantoorpersoneel, ik heb er gewerkt, (ja gewerkt!) van 1957 t/m 1964. Het was best gezellig.bij mevrouw Sjouerman (onze bazin).
Voor nog een drietal foto's van deze excursie KLIK HIER


Geplaatst op

27-02-2013

Reacties:

Datum: 03-03-2013
Naam: Toon van de Moosdijk  
img

ik heb nog enkele namen van de THN excursie naar België (Dinant) met de dansgelegenheid (Monte Carlo) met orgel.
Vanaf links vóór gehurkt: Toon van de Moosdijk ((ik dus, als 14 jarige), Cees Timmermans. Enkele namen van de meiden door elkaar: Annie v/d Vorst, Gerrie Hagen, Annie v/d Nieuwenhof, Joke, Toos, Riet, Netty, Lenie van Litsenburg, Clementine, Ans, Francien, tussen de meiden Tinie van Nassau, rechts gebukt Dokie, Theo Dekkers. Links bovenaan Theo de Wijs uit Strijp (Schippershof), Jan Timmermans, Jaap de Bruin, Sjaak Reemers, Broos, A Bardoel.
Sommige namen weet ik niet meer zo vlug, maar het is ook al zo lang geleden 1957/58 bij de THN matrassen fabriek Nederland, onder de leiding van mevrouw Sjouerman. Nu heet het de Zevenslaper. De THN was in Gestel, Bennekel-oost, tussen het Willaertplein, de Bennekelstraat en de Hoogstraat.


Datum: 05-03-2013
Naam: Riet Tournoy  
img

Hallo Toon. Ik heb ook bij de Zevenslaper gewerkt maar veel later als jij. Ik zie Lenie van Litsenburg nog veel, zij is mijn nicht. Ik ben laatst nog met Joke Sprengers bij Sjaak Reemers geweest die is helaas erg ziek. 2 Jaar geleden is dhr Bardoel overleden. Ik heb ook nog met Jacob en Jan gewerkt. Groetjes


Datum: 06-03-2013
Naam: Toon v. d. Moosdijk  
img

Hoi Riet. wat leuk dat je nog contact hebt met enkele collega`s, Joke en Lenie, dat waren twee bekenden van mij, ik kom ook uit de Bennekel. Sjaak woonde in de Jan Hollanderstr, had ook tweelingbroers (Jan/Sjef), ik trok toen veel met Sjaak op, wij gingen samen overal bij de zieken een fruitmand brengen na 6 weken. Wat erg dat Sjaak nu erg ziek is. Ik zie nog weleens Huubke van Zandvoort, misschien ken je hem wel? Die heeft er ook rond die tijd gewerkt,
Groeten, Toon


Datum: 12-03-2013
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ben er in maart 1957 begonnen. Was 13 jaar en 9 maanden. Maar voor mijn 14e jaar was ik al weg door een prik incident van een oudere werknemer, die zonodig een beginneling een grote naald in zijn achterste moest steken, maar heel raar op keek toen hij een hengst voor de kop kreeg.


Datum: 23-02-2015
Naam: Jhcw de kinderen  
img

Ik, Sjaak woonde toen op de hoek Bennekelstraat 2 en kwam als jongetje veel naar matrassen fabriek na schooltijd. Daar werd ik ook ingewijd met een naaldenprik in mijn kont, auw auw. Dan had het personeel de grootste lol.
Wat ik mij ook goed herinner is het meerijden met Driek. Met tempo vrachtwagentje matrassen weg brengen naar van Gend & Loos Eindhoven . Het voorval was dat de auto wel eens af sloeg en op het laatste moment hij de koppeling weer liet op komen dan liep hij weer. Hij wil weer gaan rijden en ging in plaats van vooruit achteruit (auto was een twee tact) Vandaar dat hij achteruit reed. Nog een anecdote: Driek pruimde. Een goede sigaar brak hij in tweeën, dan was zijn dag weer goed.
Medewerkers Broos en Toon Moosdijk ken ik ook goed.
Gr. sjaak de kinderen