EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33299

Bijdrager:

Jaar:

2013

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Drents Dorp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Buurthuis Drents Dorp

Beschrijving

Buurthuis Drents Dorp onder het viaduct van het Strijps Bultje, een houten gebouw van Piet Hein Eek. In de ramen wordt een deel van Strijp S weerspiegeld.


Geplaatst op

06-03-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-05-2022
Naam: bert van herk  
img

Buurthuis Drents Dorp, onder het viaduct van het Strijps Bultje, een houten gebouw van Piet Hein Eek. Dat stond er, het is nu gesloopt, tenminste het is verwijderd, tis foetsie. Onder het bultje staan nu al drie weken allemaal bouwhekken over de hele lengte, en ik weet niet waarvoor. Wie wel?
< Bert, de constructie waarop het viaduct steunt, is toe aan onderhoud en/of versteviging. Daar zijn ze mee bezig. (Red.) >


Datum: 01-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Dit is een antwoord waar je wat aan hebt. Klipp und klar.


Datum: 03-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Buurthuis Drents Dorp zit nu in de Halvemaanstraat/hoek Zutphenstraat, waar vroeger de Etos-winkel zat. (De Halvemaanstraat is een straat die ik maar al te goed ken, ik heb er 21 jaar gewoond, van mijn geboorte tot mijn vertrek naar Woensel op mijn 21e. Het hele Drents Dorp is het deel van Strijp waar ik ben opgevoed, gespeeld en geleefd heb. Daar ligt mijn jeugd van 1950 tot 1971.) In de opzet van de nieuwe buurthuiskamer werken WIJeindhoven, de gemeente en Woonbedrijf samen. Woonbedrijf stelt vanwege het maatschappelijk belang het pand beschikbaar, de gemeente treedt in ieder geval het eerste jaar op als beheerder en WIJeindhoven gaat, samen met de wijkbewoners, voor de inhoud. Allemaal prachtig, klinkt goed, ben benieuwd voor hoelang. Ik hoop voor hen voor een hele lange tijd. Ik ben misschien elke keer negatief als het over de gemeenteraad gaat, (lees politiek). Dat komt omdat ik totaal geen vertrouwen heb in de politiek. Ze beloven van alles.