EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33330

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Huizingalaan

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

WC Prinsejagt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Winkelcentrum Prinsejagt

Beschrijving

In het oude winkelcentrum aan de Gerretsonlaan, dat inmiddels is afgebroken, zaten in betere tijden een Etos, later een Albert Heijn gevolgd door een Super de Boer (in het grote gedeelte) samen met en drankenwinkel en een Etos drogist. In de winkels onder de woningen zaten een Spar, later een Basismarkt, de Nutsspaarbank, bakker Schoonderwalt, Lebo (speelgoed), een kapper en volgens mij de drankenwinkel Gall en Gall.
In 2 kleine winkeltjes zaten een friteszaak en een stomerij. Later is in de stomerijzaak de breimodewinkel Brigitte komen te zitten. Ik weet nog dat de frites naar niets smaakte als je er geen mayo bij pakte. Op zich al heel kunstig.
Inmiddels, maart 2013, wordt er nieuwbouw gezet op deze plaats.
Op de foto zijn de Gerretsonlaan, de Huizingalaan, de Ferdinand Huyckstraat, de Kapitein Pulverstraat en de Reynhovestraat zichtbaar.


Geplaatst op

10-03-2013

Reacties:

Datum: 24-01-2014
Naam: Giovanni Hartogs  
img

De Albert Heijn was eerder ook nog een Gruma, een supermarktketen die al lang nietmeer bestaat. Ik heb daar nog ooit een tijdje als zakken-... sorry, vakkenvuller gewerkt. :-)


Datum: 16-10-2023
Naam: Hans HarlĂ©  
img

De kapper zat dacht ik in dat aparte gedeelte bij de Etos. Heette volgens mij Amman. LeBo zat onder de woningen op de hoek (zijde Gerretsonlaan), had veel leuke modelbouw, heel wat spaargeld uitgegeven daar. Daarnaast kwam eerst een wasserette. De Spar zat aan het andere uiteinde.