EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33711

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Feest in de bakkerij van Tonneijk

Beschrijving

Bij Tonneijk op de Hoogstraat in de bakkerij naast het Lambertuspatronaat hadden we een amerikaanse fuif georganiseerd. Je bracht dan zelf de nodige dingen mee, ik denk dat dit in 1959/1960 was. Zittend: de dames Meulendijks, V.d. Wiel, Meulendijks, Betsie Hendriks, V.d. Mortel; rechts Rinie Tonneijk; links met flesje bier staand Harry v.d. Heuvel, Ad Bazelmans, Leo van Oorschot, Timmermans, Willy Verbaandert, Willy Tendeloo, Smits en V.d. Wittenboer.
P.S. Bennie Tonneijk maakte deze foto bij hen in de bakkerij, later postkantoor van zijn broer Jan die wegens diverse overvallen in de jaren 60/70/80 heeft moeten sluiten.


Geplaatst op

09-05-2013

Reacties:

Datum: 09-05-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Leuk die naam weer eens tegen te komen: Bennie Tonneyk. Ik weet dat hij is overleden en ik heb nog met hem samengewerkt, ik geloof op de administratie van de THE destijds. Verder wist ik niet dat bij hen thuis aanvankelijk een bakkerijbedrijf was, en pas later het postkantoor, waar ik nog wel eens geweest ben. Bennie was een rustige, aardige jongen met in mijn herinnering een geaccentueerde bril op.


Datum: 16-05-2013
Naam: Ad. Bazelmans  
img

Pure nostalgie. Na enige omzwervingen nu reeds 35 jaar woonachtig in Roermond. Ik kwam Willem Verbaandert tegen op de bruiloft van een collega in 1979. Hij had toen een kroeg in Wessem en later het restaurant van jachthaven de Rosslag in Roermond. Hij moet volgens mij nog in Roermond wonen. De anderen heb ik nooit meer ontmoet.
Iets om een reünie te organiseren?


Datum: 16-05-2013
Naam: Eric Kemperman  
img

Mooie uitdrukking "Amerikaanse fuif". Iets waar we in mijn jeugd altijd een beetje lacherig over deden; hoezo je eigen drank meenemen? Totdat ik een keer in de USA was, en ontdekte dat het daar de gewoonste zaak van de wereld was. Sterker nog, géén drank meenemen naar een feestje werd als tamelijk aso beschouwd!


Datum: 17-05-2013
Naam: Ad Pluijm  
img

Daar komt het woord instuif vandaan, wat zoiets betekent als onofficieel feest.


Datum: 17-11-2013
Naam: Peter Meulendijks  
img

Op de onderste rij helemaal links mijn zus Jacqueline Meulendijks en op dezelfde rij, 3de van links een andere zus van mij; Nellie. Jacqueline werd op 11 november 1962 de echtgenote van de fotograaf van deze foto, Ben Tonneijk. Jacqueline is op 43-jarige leeftijd, op 7 augustus 1984 te Eindhoven overleden. Ben is 29 oktober 2008 te Helmond overleden. Zij kregen twee zonen: Jan en Antoine.


Datum: 17-11-2013
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Fijn Peter, dat je reageert. Ik heb nog meer foto's van Bennie, tezamen met Willy Verbaandert, Jac Tonneijk, Hans van Wijk en mijzelf. Misschien dat de zonen middels e-mail contact op willen nemen. Ik weet dat Nellie naar Veldhoven is gegaan. Laat eens weten, anders de groeten. Harry woonde op Hoogstraat 264, naast apotheek Ridas. <<< Door op de (blauwe) naam te klikken, kunnen persoonlijke e-mails worden verzonden. (Red.) >>>


Datum: 17-03-2016
Naam: Jolanda Hoeben-Tonneijk  
img

Grappig, ik herken de bakkerij hier niet op. Ik ben de dochter van Jan Tonneijk. Tante Jacqueline herken ik wel. Zij en ome Ben en mijn vader zijn helaas allemaal veel te jong overleden. Wel mooi dat deze oude foto's er nog zijn.