EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34119

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Flats Heezerweg

Beschrijving


Geplaatst op

01-08-2013

Reacties:

Datum: 06-08-2013
Naam: Willem Pero  
img

Deze flats zijn gebouwd begin jaren 50. Mijn ouders woonden vanaf 1948 in de Mammoetstraat net achter de achterste flat op de foto. Toen wij daar kwamen wonen was er achter ons huis een bosperceel met struiken en een berg zand. Toen ik in 1950 naar de kleuterschool ging was men bezig de plaats waar nu de flats staan uit te graven. Ik herinner me nog de hijskraan die daar mee bezig was. Daarna werd e.e.a. onder water gezet om de grond te laten inklinken. In mijn kinderlijke fantasie dacht ik dat er een kanaal achter ons huis werd aangelegd.
Toen de flats opgeleverd werden heb ik nog met een buurjongen stopverf uit de raamkozijnen gepeuterd tot wij in de kraag werden gepakt.


Datum: 07-08-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Dit zijn z.g duplex woningen en de benedenwoningen hebben een tuin. Mijn broer woont er nu in een benedenwoning. Ik ben er vaak langs gelopen toen ik naar school ging, een 58 jaar geleden.


Datum: 08-08-2013
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Het einde van de straat kwam uit op het zwarte pad, daar was toen het voetbalveld Tivoli en ook was daar het hondensportterrein. Ik heb op de St Jozefschool gezeten, 60/68 en woonde toen in de Gerlachstraat, later in de v. Ennettenstraat.