EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34219

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

534 Blixembosch-Oost

Straat:

Philipswijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philipswijk (3)

Beschrijving


Geplaatst op

22-08-2013

Reacties:

Datum: 23-08-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Wat waren het toch fraaie en opvallend typische woningen met hoog opgetrokken daken, in de Philipswijk aan de rand van Vlokhoven richting Son. Ik ben er in mijn jeugd vaak geweest, al was het maar om toneel of bioscoopje te bekijken in het gemeenschapshuis aldaar. De naam was niet voor niets Philipswijk, want er had veel Philipspersoneel van buitenaf hun domicilie gekregen.


Datum: 06-02-2016
Naam: Cees v.d. Coevering  
img

Hallo Wim, die Philipswijk herinner ik me ook nog erg goed. Wij woonden Koorweg 3, dus dat was vrij dicht in de buurt. Ik ben van 1946. Wat mij het meest is bijgebleven van het gemeenschapshuis is dat ik er voor het eerst in mijn leven televisie heb gezien. In een zaaltje met erg veel andere kinderen keken we naar een z/w tv'-tje met een piepklein scherm dat ergens boven in de hoek was opgehangen. Als ik jouw achternaam zie, moet ik altijd denken aan de Woenselsestraat, auto's en brandstof.


Datum: 07-02-2016
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, hoor, Cees, dat klopt. In het begin, zeg rond 1950, waren het fietsen en brommers, plus al benzine (met de handmatige pomp), later kwamen de motoren en uiteraard de auto´s, en de volwaardige benzinepompen van B.P. Ook herinner ik me nog het merk ETOS. Mooie tijd. We zaten eerst op het adres nr. 43, later verhuisd naar de overzijde op nr. 120. Autogarage H. Roxs van Dijk. In 1975 is alles daar gesloopt wegens de sanering, met o.a. de bouw van Winkelcentrum Woensel.