EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3427

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat. (02)

Beschrijving

Dit is het gedeelte tussen de twee overwegen. De uitgever van deze fotokaart is E. van Beek die hier links in het pandje op nr 498 woonde. Er was daar ook een postkantoortje gevestigd. In "Tongelre oh Tongelre" staat vermeld dat dit pandje dateert van 1871 en dat het ooit een slagerswinkel, snoepwinkel en groentenwinkel is geweest.


Geplaatst op

09-03-2006

Reacties:

Datum: 10-03-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het postkantoortje is van hier naar de Kalverstraat gegaan en is wat later op het Hofke t.o. de Rabobank neergestreken. In een gewoon, zei het mooi, woonhuis. Naar ik meen zit er in de Kalverstraat nu een lijstenwinkel, daar er eerst, na de post, Krist v.d. Heuvel in zat met zijn reclame bureau.


Datum: 03-05-2009
Naam: Eveline van Bussel  
img

Meermaals als iemand streng toeziet op de handelingen van een ander herinner ik mij dit postkantoortje "bemand" door denk ik 2 gezusters waarvan er een alle handelingen uitvoerde en de tweede zonder onderbreken ALLES met argusogen volgde


Datum: 09-04-2014
Naam: Harrie van der Linden  
img

Dat in dit mooi pandje ook ooit een groentezaak was gevestigd klopt helemaal. Deze groentezaak was van Pietje en Joke van Wijk.
In hun begin jaren waren ze gevestigd (1957) op, zoals wij het noemden, het eilandje bij de Colse watermolen. Vaak was ik daar te vinden, dit was in de tijd dat hun kinderen werden geboren (tweeling) hele fijne tijd om nooit meer te vergeten!