EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3449

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Strijp, Chr Ks Plaggenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Plaggenstraat.

Beschrijving

Dit is een van de weinige foto's die mijn vele omzwervingen overleefd hebben. Het is de kleuterschool bij de Christelijk Gereformeerde kerk in de Plaggenstraat. Waarschijnlijk uit 1949. Ik sta op de bovenste rij tweede van links. Volgens mij staat Pietje Sijpkes, nu professor in Montreal, links boven de juffrouw (naam vergeten), de derde linksonder is dat Gerard van Schaijk? Volgens mij staan ook Eefie Dijk, Dikkie Hendriks, Renee Wachter, Nellie Vieth, Lenie poldervaart en Alie Haaier op deze foto. En nog vele anderen. Wie (her)kent zich (ze) nog?


Geplaatst op

11-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-06-2006
Naam: Piet Sijpkes  
img

Ja, Walter, ik herinner me nog dat die foto genomen werd! De juffrouw's naam was Juffrouw de Groot, en ik vond haar buitengewoon aardig. (Ja, dat ben ik, net rechts van haar hoofd.) Ze had (toen) geen horloge en elke morgen was het mijn taak om even de Plaggenstraat over steken om te kijken op de klok van onze winkel (Sijpkes Fruithuis) hoe laat het was. Gek dat je je zulke dingen herinnert he! Groeten vanuit Montreal!


Datum: 03-07-2006
Naam: Greet Keeman-Sijpkes  
img

Dat jongetje naast de juf is inderdaad Pietje Sijpkes, mijn grote broer.


Datum: 04-07-2006
Naam: Nelly Kruize Vieth  
img

Wat leuk om zo nog eens iets van iemand te horen, maar ik sta niet op deze foto want ik zat op de Philips Kleuterschool naast het Ontspanningsgebouw op de Mathildelaan.


Datum: 12-09-2006
Naam: Joke Cornelissen  
img

Piet Sijpkes was groentenboer bij ons thuis


Datum: 13-09-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Ik stond een paar jaar met Piet Sijpkes op de markt in Stratum en de Woensele Markt. Dit was een leuke bijverdienste voor mij. Piet en zijn vrouw waren vriendelijke mensen. Sijpkes is later voor Philips Woningbureau de huur bij de mensen gaan ophalen.


Datum: 13-11-2006
Naam: Jan de Haan  
img

Tot mijn niet geringe verbazing vind ik mezelf terug op deze foto op de achterste rij 4e van rechts. Voor mij met de witte strik staat Hannie Hovestad, waarmee ik later op de Philipsschool in de Apeldoornstraat zat. Zij is op jonge leeftijd (20 jaar?) overleden.


Datum: 13-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Beste mensen! Ik was een vaste bezoekster van de Chr. Ger. Kerk, maar ben nooit naar deze kleuterschool geweest (ik ben van 1953), waar werden de kindertjes ondergebracht? In mijn herinnering waren er geen klaslokalen.


Datum: 28-12-2006
Naam: Arnold Houkes  
img

Ik heb ook op deze kleuterschool gezeten, en volgens mij sta ik op de bovenste rij, het zevende menneke, van links naar rechts.
Maar welk jaar dit is weet ik niet. Ik ben van 1942, en moest altijd te voet naar de school lopen, alleen dat weet ik nog.
Ik woonde toen, in de Schootsestraat. Hierna ben ik naar Iepenlaan school gegaan.
Verder kan ik mij geen namen meer herinneren.... helaas.


Datum: 03-08-2008
Naam: J. Coumou  
img

Ook ik heb mezelf herkend, op de bovenste rij, meisje met strik, mijn naam Irene Simons, dochter van de schoenmaker van het Gelderlandplein.


Datum: 05-09-2008
Naam: Annie Janssen Hendriksen  
img

Hallo , ik heb ook op deze kleuterschool gezeten. Maar ik weet niks van deze foto. Ik heb zelf een foto waar ik alleen op sta.
Ik vond het prachtig me zelf terug te zien. Ik sta op de tweede rij van onder tweede van links naar rechts.


Datum: 19-10-2011
Naam: Jansje de Vlas-Hofer  
img

Hallo, wat een leuke foto. Zelf heb ik ook op deze school gezeten.Volgens mij ging ik de ene week 's morgens en de andere week 's middags, dit in verband met het aantal leerlingen. Dat de groenteboer Sijpkes er tegenover woonde weet ik ook.
Ik kan mezelf niet herkennen op de foto maar het is inmiddels lang geleden!


Datum: 20-02-2016
Naam: Hans Groenenberg  
img

Inderdaad, wat een leuke foto. Ik herken mij zelf echter niet op deze foto, maar wel op de andere gerelateerde foto uit 1951 (2e rij van boven 4e van rechts). De enige naam die mij bij het zien van deze foto spontaan te binnen schiet is die van Wim van Iersel, achterste rij ,uiterst rechts. Van de Plaggenstraat herinner ik me erg weinig. Ik zat ook nog op de kleuterschool Welschapsedijk/Noord Brabantlaan en daarna 2e Philips Lagere school en GLE.