EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3450

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Schootsestraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schootsestraat.

Beschrijving

De foto werd genomen vanaf het dak van het voormalige Natuurkundig Laboratorium van Philips op de hoek Schootsestraat/Kastanjelaan. Het linkse gebouw (2e van links) is café/zaal Ramona. In het midden het winkel/huis van de bakker en rechts café Corner House. Op de plaats van het alleenstaande huis (van de bakker) ligt nu de Cederlaan. In de verte zien we de Theresiakerk.


Geplaatst op

11-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Links van Ramona is Verdijsseldonk-textiel. In het rechtse pand van de familie Verkuylen was niet alleen de bakkerij en winkel van Cor Verkuylen, maar woonden ook zijn ouders Bert en Stien (melkboer), en zijn broer Piet, ook melkboer. Broer Harry woonde in de Kreugelstraat en raad eens wat hij voor de kost deed?Jawel ... melkboer!


Datum: 17-03-2006
Naam: Annelies van Hamburg.  
img

Links van Ramona was een fietsenzaak! Dan kreeg je een gewoon woonhuis. Daarnaast een gangetje, en dan kwam Verdijsseldonk textiel. Dan kwam het huis van ons waar ik als kind woonde.


Datum: 03-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij kwam Cor Verkuylen bij ons brood bezorgen per bakfiets. Vooral op zaterdagavonden laat op de avond bezorgde hij nog, dronk een tas koffie en rekende de week af, en liet de gebroken koekjes, bros en breuk noemde hij dat, achter voor ons mennekes als lekkernij. Ik herinner mij hem als een kleine man en altijd met een opgewekt humeur en hij had alle tijd van de wereld.


Datum: 04-11-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

Was die fietsenzaak niet van Zwiers? Die zijn later geëmigreerd en daarna kwam er weer een fietsenzaak. Het Fongershuis? Koos Zwiers was bevriend met mijn broer, ze waren kort na de oorlog zeer actief in het experimenteren met springstoffen. Ik kan me nog een vervelend ongelukje herinneren in onze schuur.


Datum: 03-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Christine, staat de winkel van jouw grootouders niet op deze foto? Dat is nog een mooie opname van Ramona en Cornerhouse, met in het midden (zou nu op de Cederlaan staan) de kruidenierswinkel van Verkuilen.


Datum: 03-03-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Hennie, het is inderdaad de kruidenierswinkel van opa en oma! Heel leuk om te zien. De Cederlaan liep tussen de winkel en Cornerhouse, niet op de plaats waar de winkel was. Als wij daar op bezoek waren, gingen we spelen op de trappen van Eindhovense Drukkerij aan de Cederlaan.


Datum: 04-03-2007
Naam: Tinie Veen.  
img

Getipt door mijn nicht Christine. Wat leuk, ik heb er ingewoond in 1952 bij opa Lambert en oma Chrisje. Mijn moeder An Verkuylen heeft met paard en wagen melk gevent, ook tijdens de oorlog, samen met haar zus Stien. Met de jongens van Verdijsseldonk heb ik vaak gespeeld. Namen weet ik niet meer. Ik ging naar de kleuterschool bij de Paterskerk.


Datum: 22-10-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Hennie, de foto is genomen in de 30er jaren toen er nog geen bomen geplant waren in dit stuk van de Schootsestraat. Vergelijk hiermee maar foto 4231.


Datum: 22-10-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Ja, Piet Zwiers, bekende naam voor de fietsenwinkel. Zijn zoon was wielrenner en het gezin emigreerde naar Australi√ę (1952). Achter caf√© Ramona was een soort wielerbaan waarop werd gesprint, Plantaz was een andere wielrenner met enig faam toen.


Datum: 06-01-2008
Naam: Nic den Hartog Jr.  
img

In de 60er jaren bakte Cor Verkuylen zijn broden in een houtgestookte oven in het kleine bakhuis achter het woonhuis. Als op maandagmorgen de oven wat vochtig was en niet goed trok gooide Cor een schep meel over het vuur en deed meteen de klep dicht. Door de explosie die dan ontstond, werd alle roet uit de schoorsteen geblazen, tot grote woede van de vrouwen uit de buurt die op maandag de was al buiten hadden hangen. Ik herinner mij Cors brood en zeker zijn kerststollen als het lekkerste brood dat ik ooit gegeten heb.


Datum: 28-09-2009
Naam: Lambert Verkuijlen  
img

Het huis van de familie Verkuijlen is het huis waar ik geboren ben, de kleinzoon van Bert en Stien en zoon van Piet en Marie. Wij woonden in bij opa en oma, totdat die verhuisden naar een huis vlakbij de Theresiakerk. Toen werd het hele rechtergedeelte door ons bewoond, het linkergedeelte door ome Cor met Coba en de 4 zoons: Karel, Chris, Lambert en Kees


Datum: 04-11-2010
Naam: R .Fleischhauer  
img

Café/zaal Ramona bestaat nog steeds zag ik gisteren toen ik er voorbijreed. Het wordt momenteel verbouwd en Cornerhouse staat er ook nog. Wat een verandering op de achtergrond, van wat weilanden naar de bebouwing van nu, met de grote rotonde en het Evoluon.


Datum: 27-11-2015
Naam: W Verdonschot  
img

Lang gekomen bij Piet Verkuilen, heb 10 jaar mee melk rondgebracht in Strijp met paard en wagen.