EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3491

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Looierstraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Leerlooierijen

Onderwerp 3.:

Vosters

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vosters Looierstraat (1)

Beschrijving

Het vroegere woonhuis van Vosters aan de Broekseweg op de hoek van de Looierstraat. In 1948 gekraakt door o.a. "de Waarheid"


Geplaatst op

13-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-07-2007
Naam: Jos de Geus  
img

Als je erachter door liep kwam je bij het Houtfabriek de Bimt in en even doorlopen dan kwam je bij de T.H. In hun tuin stonden appelbomen en die waren lekker. Jantje Feyen, Uppelo Sanettie, Harry Soontjes, Nico Schel en ikzelf hebben daar heel wat tijd doorgebracht..


Datum: 21-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Schuin achter dit huis stond de leerlooierij van Vosters die in het huis van deze foto woonde. Na Vosters omstreeks 1940 woonde er de Familie Sauter die uit de Tramstraat kwam en later vanuit dit Huis naar de St Jorisstraat vertrok. Ik zat gelijk met Ferd Sauter op het St Joriscollege echter niet in dezelfde klas, maar had meer contact met hem via de Hockeyclub Oranje-Zwart (Bestuur - Organisatie?). Zeer vele jaren na onze schooltijd hadden wij weer veel contact in onze fietsclub van 65-plusser die inmiddels door het stijgen van de leeftijd noodgedwongen tot een praat en discussieclub getransformeerd is. In het huis van de foto was na een lange leegstand en kraking van het gebouw de Hamer en Sikkel vlag gehesen en uiteindelijk zijn na sloping van het gebouw en vele jaren ook de rode vlag en later de hele partij in het niet verdwenen .


Datum: 10-12-2011
Naam: Gerdie van den Berk  
img

Ongeveer 1 jaar na de oorlog hebben de families van Geffen en v.d.Berk ( mijn ouders ) het pand gekraakt. Ik denk dat zij de eerste krakers waren, het woord bestond toen nog niet! Beide families hebben er een kleine 2 jaar gewoond. Zij hebben ook het kraken meegemaakt van de partij. Ook is er nog op hen geschoten, mijn moeder weet het nu nog goed.


Datum: 10-12-2011
Naam: Gerdie van den Berk  
img

Mijn vader is nog eens uit een fruitboom gevallen, die stonden in "onze tuin",  ook peren en kersen. In een tijd van schaarste werd er natuurlijk volop gebruik van gemaakt.


Datum: 11-12-2011
Naam: Gerdie van den Berk  
img

Het is mijn moeder die uit het raam kijkt.