EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3522

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 316-322

Beschrijving

Van Nistelrooij 316 318, Spierings 320 en Buijs 322, Voor 314 en de lege plek van 312 zie foto 3521
Foto RHCe nr. 0019332


Geplaatst op

17-03-2006

Reacties:

Datum: 17-03-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Voor mij heeft schoenhandel Spierings op het Hemelrijken gewoond, naast groetnteboer Rutten. In het middelste pand woonde, van vóór tot net na de oorlog, de kapper Melskens. Zijn zoon Cor zat bij mij op de Fratersschool in de Frankrijkstraat.


Datum: 04-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hallo Wil en Leo, was Melskens ook kapper? Misschien met de bijnaam de kwartjeskapper? Woensdagsmiddags vol schooljeugd, knippen voor een kwartje. Volgens mij heeft deze kapper bij mij ook altijd het bloempotmodel geknipt. Zat deze kapper naast een smederij?


Datum: 04-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Deze opmerking had ik bij andere foto geplaatst, nu lijkt het net of ik de goede man geen goede kapper vond, maar zo is mijn opmerking niet bedoeld. Ik ben alleen op de Boschdijk naar de kapper geweest op woensdagmiddag.


Datum: 04-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Je zou niet de enige zijn die dat vond. Wil schreef al eerder dat het geen goede kapper was. Ik heb die opmerking verplaatst omdat ik vond dat hij bij deze foto hoorde. Iemand noemde hem een sigarettenwinkelier. De kwalificatie bloempottenkapper werd door een generatie schooljongens eerder al aan meerdere kappers toebedeeld. Volgens Wil ook hier.


Datum: 04-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ja, de bloempotman zat in het eerste huis dat naar achter stond, vanaf de Kronehoefstraat. In hetzelfde stuk zat smid Van de Ven met zijn achteruitgang in de Van Galenstraat. Het was dus niet Melskens, want dat was een duurdere kapper. Daarom ook geen concurrenten.


Datum: 04-08-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

Is deze zaadwinkel A. van Nistelrooij een zoon van Albert van Nistelrooij, zaad-dierenwinkel aan de Schootsestraat, die winkel ooit Tumora heette?


Datum: 05-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In gedachten ben ik weer eens terug gegaan in de tijd en mij laten knippen op de Boschdijk. Het is volgens mij het begintijdperk van de elektrisch aangedreven apparaten. Want dat ding werd gloeiend heet en dan meteen vervangen door een ander, wat al in de remise stond af te koelen. Het kon ook zijn dat de machine het haar begon uit te trekken in plaats van te snijden, wat geweldig zeer deed. Na enkele haperingen werd dan het voorste stuk met de verschuifbare tanden vervangen. Het gebeurde ook dat mevrouw met haar grote boezem voorknipte en de man het geheel afmaakte. Ik denk dat je dan niemand de schuld kon geven van een mislukt kapsel. Een tijdschrift lezen kreeg je geen tijd voor want in enkele minuten stond je weer buiten. Was het niet zo dat het kussen van de stoel elke keer gedraaid werd? Het afgeknipte haar werd met een zachte bezem in de hoek geduwd. Ik weet wel dat er niet zo veel gepraat werd als bij een echte kapper, zoals bij V.d. Ven in de Van Kinsbergenstraat, waar de laatste nieuwtjes en de prachtigste moppen door de salon gingen. Dan bleef je nog na het knippen luisteren naar de opgedikte verhalen. Zo van, kapper ik wil graag achter mijn oor een centimeter onder een hoek van 45 graden naar boven en dan 1,5 cm recht om weer een centimeter omhoog te gaan. En dan met kleine hapjes naar achter! Ja, zegt de kapper, maar aan die flauwe kul kan ik niet beginnen, dat kan ik niet. Dan zei de client, maar luister kapper de vorige keer heb je er geen moeite mee gehad. En dan was het lachen.


Datum: 05-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Slachtoffers van de dubbeltjeskapper ....??..... kwamen nogal eens met bedekt hoofd bij ons vader met de vraag of hij het misschien toch nog wat kon bijknippen. Zijn reactie: haren bijknippen kan ik niet maar eraf wel! En dan ging ie aan de slag. Tsja, kappers hè.


Datum: 05-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Was je vader kapper Ben? Ik dacht dat je een zoon van  bakker Brekelmans was op de hoek van de Heezerweg met de Korianderstraat. Waar ze zo'n lekkere Limburgse vlaai hadden. Vanuit DAF, tijdens het werk, als iemand jarig was, dikwijls gehaald. Van dat stukje Heezerweg moet toch ook iemand foto's hebben! Een heus winkelcentrum. Abeille dameskleding en fietsenmaker Merkelbach. Zal wel verkeerd geschreven zijn, maar toch.


Datum: 20-08-2006
Naam: Ger de Bie  
img

Als klein menneke moest ik ook naar die kapper, waarschijnlijk omdat hij niet duur was. In de volksmond werd hij de elektrische kapper genoemd. In die zaadwinkel ernaast van Van Nistelrooij woonde ook hun zoon Paul, die zat bij mij op school.


Datum: 20-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ger, ben jij mijn ouwe buurjongen, of ben jij Ger de Bie van de Johan v.d. Waalsweg?


Datum: 11-12-2007
Naam: F. Cremers  
img

Zie ik hier de panden komend vanaf het centrum net voor de rotonde Marconilaan aan de rechterkant? Daar waar nu een groot Rabokantoor staat?
<<< juist ja (Peter) >>>


Datum: 05-09-2016
Naam: Ad van Eijck  
img

Tussen de zaadwinkel van Van Nistelrooij en de elektrische kapper was nog het pand van bromfietshandel Theo Jansen.


Datum: 05-09-2016
Naam: Hans van Melis  
img

Voor Theo Jansen was er geen gaatje op dit stukje, Ad. Hij zat op de open plek van foto 5533 en 3521.