EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3529

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eerste bevrijder op de Kloosterdreef.

Beschrijving

Dit is een foto van de eerste bevrijder die wij zagen op de Kloosterdreef. De foto is genomen uit het kelderraampje van de fam. de Kuster. De pad op de achtergrond is de zandpad die naar de velden in de zgn. Kaak liep. De pad liep tussen de huizen van de fam. van de Laar en fam Jacobs.


Geplaatst op

17-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-04-2006
Naam: Jan.v.Houtum  
img

Dit pad kwam uit op z.g. Zoei, links af kwam je in de Kaakstraat terecht waar ik woonde, rechts af ging je naar de oude toren.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Deze para is dan nog op weg naar de hoek Woenselsestraat om het kanon uit een onverwachte hoek aan te vallen. Metselaar de Kuster woonde op Kloosterdreef 16 schuin tegenover Wilbers. Zie foto 3970


Datum: 24-05-2006
Naam: Eugène de Vries  
img

Het huis vooraan in de Kaakstraat rechts op de foto was van Meester de Rijt. De Zoei was een afwaterings sloot die van de kant van de oude toren kwam en langs de Kloosterdreef heeft gelopen. Wij woonden op nr. 3 en de zoei liep oorspronkelijk voor ons huis langs.


Datum: 15-02-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

De para behoorde tot de F.Co. 506th P.I.R, ze zijn via de zwarte pad door de Pastoriestraat richting Woenselsestraat gelopen. Voor het huis van mijn ouders die aan de Pastoriestrsst 43 woonden heeft nog een tragisch ongeluk plaats gevonden, een van de para's struikelde en viel waardoor zijn handgranaat afging en hem doodde. Een meer prettiger voorval ging hieraan vooraf, mijn vader heeft enkele van hen nog een borrel cognac aangeboden........!

Vreugde kan zo ineens omslaan in verdriet.


Datum: 16-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Toen dat met die handgranaat gebeurde was ik er nog geen 100 meter vandaan en of het gisteren was, zo helder staat mij dat voor de geest. Het staat mij nog bij dat de rest gewoon doorliep, zodat wij dachten dat het allemaal gewezen gevangenen waren die nergens om gaven, maar achteraf was er natuurlijk een speciale eenheid die daar verantwoordelijk voor was. Doordat die mannen ook helemaal niet hadden geslapen en tot de tanden bewapend waren, leek het een stelletje ongeregeld om schrik van te krijgen. Later rookte ik mij te blubber.


Datum: 16-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Voor de handgranaat zie mijn commentaar bij foto 2110 1 December.2005


Datum: 11-09-2009
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Wil, Inmiddels heb ik achterhaald dat de naam van de betreffende soldaat Robert Modrachek was.
Hij behoorde tot de Bco.506th P.I.R 101st Airborne Division!
Ik heb ook een foto van hem,dus als je wilt kun je een kopie van me krijgen!


Datum: 15-02-2011
Naam: Bauke Hüsken  
img

Eugène, woonden jullie op Kaakstraat nr. 3?


Datum: 11-10-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Mooie foto! Het huisje op de achtergrond van J. van de Rijdt had adres Kloosterdreef 7.


Datum: 11-10-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Eugène, de kleinzoon van burgemeester de Vries noemde de bewoner van Kloosterdreef 7 Meester de Rijt. Hijzelf woonde op Kloosterdreef 3. De Zoei kwam van het Vranckrijk.


Datum: 27-09-2014
Naam: Marc Heijnen  
img

Kan iemand me het tijdstip noemen van deze ontmoeting volgens de boeken moet dit rond de klok van 9:00 zijn geweest?
Deze vraag heb ik omdat mijn opa brood ging bezorgen bij het Binnenziekenhuis en reeds om 7:00 verkenners van de 506th PIR tegenkwam op de Woenselse overweg bij de Fellenoord.


Datum: 12-11-2014
Naam: Hans Bell  
img

Beste Henk, jij had het over het pad op de achtergrond dat naar de velden in de zgn. Kaak liep. Ik was op zoek naar de Kaakstraat maar die heette voor 1920 het Kruispad. Wat weet jij van Kaak?


Datum: 16-04-2015
Naam: Hans van Melis  
img

@ Hans Bell de Kaakstraat had in 1870 de naam Kerkweg Hij liep van de St Pieterkerk naar de Kaak aan de Kerkstraat (Frankrijkstraat-Woenselse straat). Kaak van een Galgenveld. Nadat de St Pieterkerk in 1796 was teruggekocht van de protestanten viel de verwaarloosde kerktoren op de het schip van de St Pieterkerk in de grote storm van 1800 (Ook in Gestel waaide een toren van de kerk) Het restant heet nu 'de Oude Toren'.
@ H. Kerssemakers. Hier ongveer?