EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35327

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Piuslaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

2e Technische School / Pleincollege De Burgh / Vakcollege Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
2e LTS Piuslaan, klas 3Mc

Beschrijving

Van deze klas uit het leerjaar 1967 - 1968 onder leiding van de Hr. Aar zijn ons helaas geen namen bekend.


Geplaatst op

31-07-2014

Reacties:

Datum: 01-08-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik twijfel een beetje aan het jaartal. Links bovenaan, naast de leraar staat Willie van der Heijden. Nou weet ik niet hoe lang die opleiding duurde maar volgens mij toch geen 5 jaar dacht ik. Ik denk dat dit ergens in 63/64 op zijn laatst 65 is geweest.


Datum: 03-08-2014
Naam: Willie van der Heijden.  
img

Ja Marijke, uit welk jaartal is die foto; ik denk zelf rond 65 of 66, maar ik zal eens kijken of ik daar ook nog iets van heb.
Wel schitterend, zo'n foto. Het mooiste is als ik die kopkes weer zie herken ik ze bijna allemaal maar de namen erbij passen dat gaat minder. Alleen Toon Suler, staande 4de van rechts.
Als ik er nog iets van heb kom ik er op terug.Gr. Willie


Datum: 05-08-2014
Naam: Sjef van Eijk  
img

Heb nog even op het origineel gekeken, er staat toch echt '67-'68 op vermeld. Verder twee namen : v.d. Heijden, staande 2 van links (naast de leraar) en Koster, staande uiterst (of tweede van) rechts.


Datum: 28-11-2014
Naam: Leo Valk  
img

Met de heer van Aar (plaatwerk) had ik het regelmatig aan de stok. Hij liet me dan op mijn vrije zaterdagmorgen terug komen. Een keer moest ik terug komen bij hem en Dhr Manders (de Smid), dus toen ik binnenkwam zei Manders: "aha, Valk, kom jij maar mee...", maar van Aar zei: "Nee, hij moet bij mij zijn".
Ik had niks gezegd toen Manders zei dat ik terug moest komen, dus wilden ze me allebei claimen. Toen moest ik natuurlijk de zaterdag daarop nog bij Manders terug komen, want van Aar had die eerste ronde kennelijk gewonnen...
Van Aar liet je (voor straf?) massieve platen van 300 mm lang en 15 mm dik, met de hand in de lengte door zagen, en dan vlak vijlen en etsen! Volgens mij had ie ze voor zichzelf nodig... Ik mocht hem niet...
Verder was hij vergeetachtig. Als ie iets al had uitgelegd, wist hij dat de daaropvolgende keer niet meer. Dan zeiden wij dat ie het nog niet had uitgelegd, en deed ie dat gewoon opnieuw. Konden wij lekker op de werkbanken hangen en luisteren, en hoefden in elk geval minder te werken....