EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35407

Bijdrager:

Jaar:

2013

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Roxs-Van Dijk / Albert Roxs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Garage Albert Roxs

Beschrijving

Ik denk dat Wim hier wel een tekst bij kan schrijven.


Geplaatst op

31-08-2014

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

In de eerste instantie dacht ik (en ik was daardoor verrast) dat mijn broer Albert deze foto had ingezonden, iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan, maar het was dus Tini van Rooij, een der EiB-medewerkers, waarvoor dank. Ik kan er uiteraard over vertellen.
Toen het oude, vorige garagebedrijf op het adres Woenselsestraat 120, waar in oorsprong mijn vader Harry Roxs begon in 1932 met een rijwielzaak annex reparatie, in 1975 moest wijken vanwege sloop in het kader van sanering, waarin het winkelcentrum Woensel een belangrijke rol heeft gespeeld, kreeg Albert de kans om het huidige pand aan de Frankrijkstraat over te nemen van transportbedrijf Theo de Rooy, dat toen verhuisde naar Stratum. Dat moet zo rond 1972 geweest zijn. Een voordeel was dat het reeds een bestaande garage was, compleet met benzinepompinstallatie, dus was alles simpel op te starten als officieel autogaragebedrijf. Werkplaats was al aanwezig, en later is er nog een autoshop bij gekomen. De locatie was nog centraler dan voorheen, alhoewel er minder parkeerruimte was en is. Momenteel is Albert gezien zijn hoge leeftijd minder actief, maar het bedrijf wordt uitstekend gerund door o.a. zijn twee zonen, Robert en Alexander, die in het autovak goed zijn opgeleid.


Datum: 03-09-2014
Naam: Wim Vlemmix  
img

Ook deze Wim keek met plezier naar de foto van garage Roxs. Ik ben al klant sinds de garage daar is en kom er altijd met plezier. Even 'buurten' in het minikeukentje met Robert en Alex en natuurlijk met Albert. De laatste jaren kan hij al zijn aandacht geven aan zijn grote passies: voertuigen uit WO 2 en 'de guld'. En daar praten we dan over. In het verleden hebben onze paden elkaar diverse malen gekruist, in Bayeux en in Dorchester, Albert was er met zijn gildebroeders en ik met het Woensels Muziekcorps. Maar ik ken Albert al veel langer. Toen ik een jaar of 17 was en muziek maakte in een dansorkestje bracht Albert ons in zijn busje naar de zalen waar we speelden, b.v. in Vessem, Riethoven, Valkenswaard enz. En dan kwam hij ons 's nachts om pakweg 2 uur weer ophalen en naar huis brengen. Time flies.


Datum: 07-09-2014
Naam: Wim Roxs  
img

In mijn verhaal over de geschiedenis van autogarage Roxs, vanaf de start tot en met heden, moet ik iets rechtzetten. De start in 1932 van vader Harrie Roxs was niet op het adres Woenselsestraat 120, waar we pas direct na de oorlog heen verhuisden. De eerste vestiging met een rijwielzaak annex huishoudelijke artikelen, vanaf 1932, was op Woenselsestraat 43. Daar dat huurpand van eigenaar Theo Michiels weer werd opgeëist, om er een broodbakkerij annex brood- en banketwinkel te beginnen, moesten wij verhuizen en vonden schuin tegenover het oude adres, op Woenselsestraat 120 een nieuw adres, ook een hoekpand met winkel en werkplaats, een voormalige kruidenierswinkel. Dit was gelegen naast wasserij Morgenlicht van Cees van den Akker.


Datum: 25-11-2016
Naam: Wim Roxs  
img

Om het parkeertekort voor de te verhandelen auto´s op te heffen, is er nu een complete hal gebouwd met veel ruimte voor parkeren en opslag van auto´s. Die ruimte werd gevonden in de Runstraat, op korte afstand van het autogaragebedrijf Albert Roxs.