EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35519

Bijdrager:

Jaar:

1921

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Kanaaldijk Noord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

De Rietvink / Van Dijck-Stumpers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Molen in aanbouw op het terrein van timmerfabriek de Rietvink

Beschrijving

Een serie glasnegatieven uit de nalatenschap van Franciscus Josephus Brekelmans leverde deze fraaie opname op.
De molen die door Philips besteld werd voor de Wereldtentoonstelling in 1922 te Rio de Janeiro. (Zie ook foto 2296 en 35518). Hier zien we de molen nog in aanbouw.


Geplaatst op

29-10-2014

Reacties:

Datum: 29-10-2014
Naam: Marijke Brekelmans  
img

Interessant te weten dat deze molen naar de Wereldtentoonstelling ging, helemaal naar Rio de Janeiro!. De fotograaf van deze mooie foto is mijn grootvader, Van 1917-1923 woonde hij met zijn jonge gezin aan de Tongelresestraat te Stratum. Hij was bedrijfsleider bij De Rietvink. En kon zo naar zijn werk lopen! Zou hij ook aan deze prachtige molen hebben meegewerkt?


Datum: 30-10-2014
Naam: Sjef van Eijk  
img

Marijke, in het bevolkingsregister van Stratum staat jouw grootvader in eerste instantie vermeld als 'teekenaar', dat is later doorgehaald en veranderd in 'Chef fabriek'. Het lijkt me niet ondenkbaar dat hij aan deze molen heeft (mee)getekend. De molen is overigens ook nog een keer naar Milaan gestuurd, een foto daarvan zie je in de commentaren bij foto 2296.


Datum: 30-10-2014
Naam: Marijke Brekelmans  
img

Dank je wel Sjef, voor jouw onderzoek in het bevolkingsregister! Inderdaad is het ook zo dat mijn vader prachtig kon tekenen. Niet alleen technisch, maar ook heel artistiek. Hij was ook wilskrachtig, heel creatief en ambitieus. Hij liep helemaal vanuit Hilvarenbeek naar Tilburg voor een tekenopleiding! Ook daarvan is een prachtige map met tekeningen bewaard gebleven. Omdat mijn vader, archivaris in hart en nieren, alle schatten van mijn grootvader zo zorgvuldig bewaard heeft. Ik vind het zo mooi dat een deel van die schatten nu dankzij jullie in de openbaarheid komt, en andere mensen ze kunnen zien!