EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35621

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruispunt Boschdijk

Beschrijving

Het kruispunt van de Boschdijk met de Van Kinsbergenstraat en de Peperstraat. Links op de hoek de slagerij van Dook van de Ven. De datum is geschat.


Geplaatst op

04-12-2014

Reacties:

Datum: 04-12-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Dit is een mooie foto die wel wat bij mij losmaakt. Als kind wandelde ik regelmatig op woensdagmiddag naar oma en opa in de Peperstraat en moest ik hier de Boschdijk oversteken. Ik stond dan bij die lantarenpaal te kijken totdat ik in geen velden of wegen nog verkeer aan zag komen voordat ik snel overstak. Zoals je ziet op de foto was dit ook een verschrikkelijk drukke weg. Als ik later op de middag weer naar huis moest liep oma altijd even mee, zodat ik niet onder een auto liep. Tegenwoordig komen er hier per kwartier meer auto's langs dan toen in een hele dag.


Datum: 05-12-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Op de hoek links de slagerij Van de Ven, met als buurman café De Muis. Enkele woningen verder het onder de jeugd van de dertiger jaren beroemde snoepwinkeltje, waar het zondagse traktement naartoe ging. Meestal 1 cent, Bij de boom was de OBAM gevestigd, die later naar de Aalsterweg verhuisde. Naast de OBAM stonden enkele huizen, waar van er een bewoond werd door De Rooij en het andere door de familie Pas. Die familie De Rooij is schatrijk geworden door vervoer van zand bij de de aanleg van Philips. Niet te verwarren met familie van Jan de Rooij die aan dezelfde kant woonde, maar veel meer naar de richting van de binnenstad. Misschien wel familie van Tini? Vervolgens een paadje dat naar de Lijmbeekstraat ging en daarna een rijtje keline huizen, waarvan er een bewoond werd door mijn grootmoeder aan vaders kant, van De Berk.
Als de fotograaf naar rechts kijkt, ziet hij de wee-onder-een-kapper van foto 22289. Op de hoek was bakker Buskens, die later naar de Woenselse Markt ging. In het eerste pand, dat daar iets vooruit staat, woonde de familie Van de Hurk. De zoon is caféhouder geworden in de Hemelrijken. Het Hemeltje op de hoek van de Kaneelstraat.


Datum: 05-12-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou Wil, De Rooijs zitten er geen in onze familie, Van Rooijs weinig. Een broer van mijn opa woonde op Acht (dacht ik) en een broer van mijn vader in Tivoli. Zijn zoon Jan, mijn neef dus, is vrijwilliger bij EiB. Het rijtje huizen rechts van de boom heeft plaats moeten maken voor de Citroëngarage van Janus van der Meulen. Het huis links van de boom staat er nog. Voor dat huis langs is de Gemmastraat aangelegd, dat was destijds een voetpad. In het rijtje daarvoor was de Centra gevestigd van de gebr. Schuitema, die later uitgroeide tot de C1000. Na Centra herinner ik me Achilles Autoverhuur. Nu al jaren de Baby-Dump. Deze panden staan wat achteruit, alleen de daken zijn op deze foto te zien. Het rijtje vooraan bij de fietsster is langzaamaan opgeslokt door Karssemakers, meubels en woninginrichting. De Kars was getrouwd met een dochter van Dook van de Ven.


Datum: 05-12-2014
Naam: Hans Vervoort  
img

Zo'n zelfde opname, van deze datum, maar iets meer richting centrum, kruising Zoutstraat/Kaneelstraat, daar ben ik al een hele tijd naar op zoek. Het gaat dan voornamelijk om de huizen aan de westzijde van de Boschdijk. Hier had Harrie Vervoort een winkeltje. Wie helpt mij?


Datum: 05-12-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Nu we het toch over de familie hebben, zou het zo leuk zijn als je na het zien van foto 14735 iemand uit jullie familie zou herkennen. Christ van Rooij kwam met regelmaat bij mijn ouders thuis. Hij had zogenaamd verkering met een van mijn zusters. Hij moest naar ons Indië en om de wachttijd te overbruggen, hielp hij bij de slager. Bij leven zou hij nu rond de 90 jaar moeten zijn.


Datum: 05-12-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Weet je Hans, dat de ouders van Jan de Rooij daar een bedrijf hadden en een beetje verder een broer van de oude Graat de Rooij. Maar een winkeltje kan ik mij niet meer herinneren. Wel komende uit de Kaneelstraat linksaf de Boschdijk op een winkelpand dat enige tijd in gebruik is geweest door Van Luit met broodbeleg en wat dies meer zij en Cees de Turck met zijn ladderophaalbedrijf. En dan bedoel ik niet de ladders waar je tegenop klimt. Joop Vervoort woonde op de Hemelrijken alvorens hij in de Kloosterdreef ging wonen. Maar voor de duidelijkheid, de naam Harrie zegt mij niets. Wel zat er op dat stuk een Taxibedrijf van Rooij. Dat was tegenover Staals, het latere autobedrijf. In mijn herinnering had het bedrijf buiten het taxirijden nog een nering. Maar of die een andere naam had weet ik niet.


Datum: 05-12-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Zoals ik al eerder schreef zie je de 2-onder-1 kapper rechts van de fotograaf, maar foto 4636 geeft een beter beeld.


Datum: 06-12-2014
Naam: Hans Vervoort  
img

Wil, de ouders van Jan de Rooij zijn bij mij pas in beeld gekomen toen zij een wegrestaurant annex tankstation openden in Best. Dat was ongeveer waar nu de op- en afritten liggen aan de A2, bij de Volvo-dealer/Karwei-vestigingen aan de Eindhovenseweg Zuid.


Datum: 09-12-2014
Naam: Eric Kemperman  
img

15 jaar later: zie foto 30630.


Datum: 22-10-2015
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Wil van Hout, ik heb wel eens de naam Chris van Hout gehoord. Misschien is hij de Chris die jij bedoelt. Hij had een broer die Sjaak heet en ik dacht twee zussen. Zijn ouders woonden in de Edisonstraat en later op de Groenewoudseweg. Chris heeft geloof ik jaren geleden een bar gehad (heette eerder Dymphy Bar).


Datum: 22-10-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Christ heette toch echt met zijn achternaam De Rooij of Van Rooij. Na zijn diensttijd heb ik hem nooit meer gezien. De enige familie van mij, in Woensel, woonde op de Binnenpad, achter de kerk en in de Weteringstraat. Bij een bezoek aan het Petruskerkhof zag ik nog het graf van Wil van Hout die van het zelfde bouwjaar was als ik. Dus er zijn nog al wat Van Houten. Vooral in de buurt van Helmond.


Datum: 22-10-2015
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Sorry, maar ik heb per ongeluk Chris van Hout getypt i.p.v. Chris van Rooy. Zijn moeder werd ook wel "de neus" genoemd.


Datum: 05-02-2016
Naam: Netty Habraken-Versantvoort  
img

Ik denk dat de datum 1970 moet zijn want nadat ik in '67 getrouwd ben, ben ik daar nog zeker een paar jaar klant geweest.