EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3566

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Markt, parkeerterrein

Beschrijving

Uitnodiging aan autokenners en café-specialisten: wanneer was dit?


Geplaatst op

21-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-03-2006
Naam: Henk Meelen  
img

Jacques. ik zie vooraan links een Dafje staan die zijn in 1958 uitgekomen.
Ik denk tussen 1958 en 1965


Datum: 21-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Niet naar de auto's en de cafe's gekeken. Maar naar de aktie Dousadj en deze was in 1963.
In 1962 is het Iranese dorp Dousadj met nog andere steden en dorpen door een aardbeving verwoest. De EWG (Europese Werk Groep commite o.l.v Prinses Beatrix)heeft in 29 april 1963 een actie Dousadj gestart om het dorp te herbouwen. Deze actie is op 9 november 1963 afgesloten.


Datum: 21-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Tussen de Poort van Kleef en de White Horse was Old Dutch volgens mij.


Datum: 21-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Het lijkt inderdaad eind 50-er jaren, zie de grote Amerikaanse wagens die ertussen staan. Amerikanen in Duitsland gelegerd kwamen destijds in grote getale naar de markt in Eindhoven. Het eerste café links, de Grolsch Quelle van Piet Andriesen, daarboven hotel Wilton. Poort van Kleef, White Horse en Limburgia. Op de hoek Jan van Lieshoutstraat/Markt de El Sombrero bar. Zou de foto genomen zijn vanaf de Bijenkorf ?


Datum: 27-09-2006
Naam: Wibo Pieters  
img

Ik heb deze kaart ooit ingescand en uitvergroot om als autoliefhebber de auto's te 'determineren'. Ik kon niet alle 62 auto's thuisbrengen maar telde wel:
13x VW Kever; 4x Mercedes; 3x DAF met A-body; 2x Citroen DS; 2x Fiat 600; 2x Ford Anglia; 2x Renault 4; Renault Dauphine en Floride; Studebaker Hawk; 2x Chevrolet Impala ( 1959 en 1960 ); Oldsmobile Ninety-Eight; Ford Zephyr; Borgward Isabella; Vauxhall Cresta; Volvo 122 Amazon; Fiat 500

kortom een gavarieerd en deels exclusief aanbod van auto's. Toch zit ik liever, ondanks dat ik autoliefhebber ben, nu op een terras zodat ik de mens in al zijn variaties voorbij kan zien flaneren. Niet alle verandering is een verslechtering geweest.


Datum: 08-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Zonder uitvergroten zie ik rechts vooraan toch ook een lelijk eendje staan, of valt dat niet onder de auto's?


Datum: 17-01-2007
Naam: Elly Bell-derkx  
img

Kan deze foto na augustus 1967 genomen zijn? In die maand begon ik, recht van de St.Jozef Ulo in Strijp, bij Philips afd.Sport en recreatie. Ik zat bij de afd. Sport met als hoofd de heer v.Meerten. Verhuur van alle sportvelden, jubileumhal (binnentennis). Het andere deel was afd. Recreatie o.l.v. de heer Miedema. Hier werden o.a. de bekende afdelingsreisjes geregeld en de verhuur van de zomerhuisjes op de Philipscamping in Someren. Ik begon in de Rechtestraat waar deze afdelingen toen nog gevestigd waren, en dat was in mijn herinnering een voormalig bovenhuis van de tassenzaak City? Ik heb daar niet meer zolang gewerkt, we verhuisden met de complete afdeling naar een deel van het lage gebouw, ingang Mathildelaan waar ook het woningbureau gevestigd was en personeelszaken voor de fabrieken? Hier zaten we in ieder geval al tijdens het 75-jarig Philipsjubileum. Het pand in de Rechtestraat is hierna verbouwd volgens mij.


Datum: 17-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nee Elly deze foto is van eerder lees het commentaar over de aktie Dousadj.


Datum: 18-01-2007
Naam: Elly Bell-derkx  
img

Anne, dit dacht ik vanwege het strakke gele gebouw aan de rechterzijde van de markt, ik vroeg me af of dit van de genoemde tassenzaak is na de verbouwing. En die verbouwing heeft denk in ergens in 1968 plaatsgevonden.


Datum: 06-02-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Anne, je informatie over Dousadj is correct. Mijn aanvulling: ik was een van de enthousiaste jongelui, die de actie Dousadj in Eindhoven geleid hebben in 1963. Wij hebben ook dat huisje op de markt geplaatst. Dat heeft er maar 2 maanden gestaan. Voorbijgangers konden een kunstleren tegeltje kopen dat tegen de wand van het huisje werd geplakt en droegen zo bij aan de actie Dousadj. Het lokale actiecomité bestond toen uit Jan de Bont, de latere filmregisseur / cameraman, Marilène van Buul, Walter Hermens, Noud van Baalen en ikzelf, als ik niemand vergeet. We kegen van de Gemeente Eindhoven een kantoorruimte in Sancta Ursula aan de Stratumsedijk. De actie bracht in Eindhoven 20.000 gulden op, een heel bedrag voor die tijd.


Datum: 07-02-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ook hier vul ik graag aan (zie ook foto 7081). Tussen de Carlton en de Poort lag de cafe de Fox. Werd toen gerund door Willie van Hoof (broer van Harrie en Frans van Hoof) Mijn eerste stapmomenten... weer hik..


Datum: 18-03-2007
Naam: Cor Sanders  
img

Cafe de Fox was gewoon een gedeelte van danssalon Carlton. Het was namelijk voorheen de lounge en bar van de danssalon.


Datum: 06-08-2009
Naam: Joop van Dongen  
img

Als ik me niet vergis heeft Cor Sanders zelf ook een café op de Markt gehad? Volgens mij Poort van Kleef


Datum: 08-08-2009
Naam: Jacques Swinkels  
img

Volgens mij was dat Bert Becks. Achter de Bar stond Ans De Zeeuw
Helaas alle twee overleden


Datum: 09-08-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

De "Poort van Kleef" Joop, was van Bert Becks zoals Jacques Swinkels zegt. Bert was een achterneef van mij en een volle neef van mijn moeder Dien Becks,die weer getrouwt was met Wimke van den Heuvel de accordionist(welbekend bij de ouderen in Eindhoven) Bert heeft later nog cafe" Roostenhof" gehad op de Leenderweg, samen met zijn Ali. Ans de Zeeuw heeft ook nog een tijd café "Olympiade" gerundt op het Stratumseind.


Datum: 09-08-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

De voormalige eigenaar van hotel Wilton, Willie van Grootel is donderdag 30 juli overleden.


Datum: 09-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Altijd gedacht dat Ans Vos bij Poort van Kleef achter de bar stond, of was dat misschien haar meisjesnaam? Ze was bevriend met Cis van café Olympiade.


Datum: 09-08-2009
Naam: Jacques Swinkels  
img

Klopt het is Ans Vos (foutje)


Datum: 09-08-2009
Naam: Ben Dankers  

Pas op Lieke, het was café HET Olympiade zoals Piet altijd zei. Als Piet geen zin meer had dan sloot hij de zaak en zette iedereen gewoon buiten, sluitingstijd of niet. Hij zou zich omdraaien in het graf als je de naam van zijn zaak verkeerd gebruikte.


Datum: 10-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ben, het klopt wat jij zegt en het kwam ook regelmatig voor, dat hij zomaar iemand de deur uit zette. Dat ging dan gepaard met de woorden "boer, schoft, hufter, eruit!" Hij had dan wel het een en ander tot zich genomen. Wat bijna niemand wist is, dat hij Mr. in de Rechten was en een zeer intelligente man. Ik herinner me ook, dat ik regelmatig de haren van Cis moest knippen. Vaak een hele klus omdat ze dan al de nodige "kleintjes" op had. Het was een prachtig stel en beiden ongelukkig aan hun einde gekomen.


Datum: 11-08-2009
Naam: Ben Dankers  

En niet vergeten, Piet was z'n eigen beste klant. Wij zaten daar eens met wat collega's toen er een jongen binnen kwam en Piet zei meteen:
"Jij eruit !!" De jongen vroeg waarom dan. en Piet z'n vaste antwoord was: "Je smoel staat me niet aan en nu eruit."
Dan zat er maar een ding op, vertrekken.
Piet was inderdaad zeer intelligent en de momenten dat hij nuchter was, kon je een goed gesprek met hem aan gaan.
Een deel van mijn oud-collega's, voormalige IBM-ers van de Philipsgroep, hadden bij Het Olympiade hun vaste stek en het verhaal ging dat zij op de begrafenis van Cis zoveel verbruikt hadden dat de begrafenis ook betaald was.


Datum: 11-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Meer over Olympiade, zie foto 3248, foto 8667 en foto 13600.


Datum: 13-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ben, zoals je ziet op foto 13600, was het écht Olympiade en geen Het Olympiade. Ik heb het ook nooit van Piet gehoord.


Datum: 13-08-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Misschien gaf Piet een voorbeeld van het juiste gebruik van het lidwoord. Dus niet 'de' Olympiade maar 'het' Olympiade.