EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35889

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Philips-de Jonghpark

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Wilhelminamonument

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nog een Radiomonument?

Beschrijving

We kennen het Radiomonument uit het Stadswandelpark, een ontwerp van Termote. Dit is ook een monument van Termote, maar niet zoals de ansicht zegt het Radiomonument maar het Wilhelminamonument (zie ook 35732). Onthuld in 1938. Hoe is het monument de oorlog doorgekomen, vraag je je af.


Geplaatst op

08-04-2015

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-04-2015
Naam: Hans van Melis  
img

Hoe is het monument de oorlog doorgekomen, vraag je je af? Zie foto 16654 zonder Wilhelmina.


Datum: 08-04-2015
Naam: Sjef van Eijk  
img

Kijk eens op foto 16654 Kees, daar zie je het monument in 1942 zonder het medaillon. Bij foto 1908 werd de vraag gesteld of het na de oorlog teruggeplaatste medaillon wel hetzelfde is....


Datum: 08-04-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

De ansicht is uitgegeven door Lebo. Toen ik deze week door de serie heen bladerde zag ik de fout ook. Dat uitgevers niet altijd de juiste informatie vermelden weten we inmiddels wel. Ook naamfouten zijn hen niet vreemd, zoals op deze kaart De Jong in plaats van de Jongh. Zo trof ik in genoemde serie ook aan de Mussenbroekstraat en de Bosdijk


Datum: 10-04-2015
Naam: Bert van Diepen  
img

Ach, de gemeente nam het zelf ook niet altijd even nauw met de schrijfwijze van straatnamen (en misschien nog wel?). Mussenbroekstraat of het altijd gebruikte Musschenbroekstraat is ook niet juist, maar zou Van Musschenbroekstraat moeten zijn.
Bij de Mincklerstraat of Minckelerstraat heeft het de vereniging Jan Pieter Minckelers de nodige moeite gekost om de naam gecorrigeerd op de bordjes te krijgen. Maar ook bij de Keldermanstraat heeft het lang geduurd voordat met een extra s bouwmeester Rombout Keldermans recht werd gedaan.