EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36349

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Generaal Bothastraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Overige Villa's

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre, het

Beschrijving

Uit de collectie van Tonny van den Boomen. Tonny schrijft in zijn boek "Tongelre oh Tongelre: Het Kasteeltje, een wel zeer fraai woonhuis dat gebouwd en bewoond was door aannemer Willem van de Wiel. Zijn bouwkundige vakbekwaamheid was heel goed te zien in de speelse kasteelachtige uitvoering van dit pand dat helaas niet meer bestaat. Het gebouw heeft gestaan op een stuk braakliggend terrein dat nu ingeklemd ligt tussen de Rustenburgstraat en de Generaal Bothastraat.
Met dank aan Yvonne Henderson.


Geplaatst op

30-10-2015

Reacties:

Datum: 30-10-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Het pand werd de jaren 1970 bewoond door Sjef Baetsen. Hij exploiteerde zijn taxibedrijf dat later werd ingebracht bij de Eerste Eindhovense Taxicentrale.
Na het faillissement van laatstgenoemd bedrijf heeft Sjef met Beelen sr de CIBA opgericht.


Datum: 31-10-2015
Naam: Yvonne Henderson  
img

Leuk om te vermelden is wellicht dat het kasteeltje bij de omnummering in 1920-1921 geen huisnummer had. Er staan dan twee gezinnen genoteerd: dat van J. Sol (handelsagent en grossier uit Stratum) en W. van de Wiel. J. Sol heeft er maar kort gewoond. Een bouwvergunning voor het huis heb ik niet gevonden. Na 1920 is het driemaal van adres veranderd: van Tongelresestraat 272 naar huisnummer 442 in 1937. In 1951 werd het Rustenburgstraat 3. In 1972 ging ik daar snoep kopen in het winkeltje dat er gevestigd was. Rietje de Beer woonde er toen, ze was net zo oud als ik. Ik kan weleens aan haar vragen wanneer het is gesloopt.