EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3636

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Cocagne / Dorint / Pullman

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De bouw van Hotel Cocagne. (1)

Beschrijving

Het Philips Pensioenfonds had geld belegd in de bouw van een modern hotel in Eindhoven. Philips-gasten werden dan ook bij voorkeur ondergebracht in dit hotel. Ik heb er de nodige keren geslapen. Alleen die klokken van de Paterskerk zo dicht bij je oor...


Geplaatst op

26-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Bij mijn weten heeft ook de Vereniging van Philips Gepensioneerden in dit pand geld belegd. Deze vereniging is in het jaar 1947 opgericht. Frits Philips heeft hieraan altijd zijn steun gegeven.


Datum: 07-01-2007
Naam: Henk den Exter  
img

Hotel de Cocagne (Pays de Cocagne = Luilekkerland) is gebouwd in opdracht van Philips en Philips is ook eigenaar geweest van dit hotel, tot de Duitse hotelketen Dorint het heeft overgenomen.
Ik heb hier vier jaar gewerkt in restaurant d'Etoile (de ster) en op de zalen. En zelfs zaterdags in de Breughelgrill voor het toen vermaarde Scandinavisch buffet, dat op zaterdagen werd geserveerd. De toenmalige directeur was dhr. Kees van der Meer, opgevolgd door dhr. Van der Heyden, daarna dhr. Moussault en dhr. Sheriff. Deze allen in de Philipstijd. Dhr.Van der Meer was de eerste directeur en heeft er ook het langste gezeten. Hij en zijn vrouw (van Poolse afkomst) woonden op de tweede etage in een speciaal voor hen ingericht appartement. Van der Meer is ook nog jaren (voor Cocagne) directeur geweest in een hotel in Jakarta (Batavia).
De chefkok in die tijd was Hekkelman, die later chefkok bij het Kurhaus was. De Maître d'Hotel was Kootje de Beer, later eigenaar van restaurant de Hoefslag in Helmond. Dhr. Teurlings was de chef van de Breughelgrill, later naar het Koningshof in Veldhoven.


Datum: 08-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De bar-keeper was in die tijd de Heer Roy Brown.(Arubaan) Die bij zijn pensionering een groot feest kreeg aangeboden, waar enkele honderden, zo niet een duizendtal mensen acte de présence gaven.


Datum: 02-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Volgens mij is er tijdens de bouw, in de kelder, het een en ander ingestort, waarbij gewonden zijn gevallen of zelfs doden.


Datum: 08-06-2008
Naam: Toon Geevers  
img

De hele kelder is ingestort. Ik werkte naast de bouw op kantoor van Dela in de Tramstraat toen het gebeurde.


Datum: 08-12-2015
Naam: Michaël Hendriks  
img

Ja Koen, de klokken van de Paterskerk. We zullen ze nog missen na september 2016.


Datum: 07-12-2022
Naam: Jan van der Meulen jr  
img

Inderdaad ingestort, 1 persoon verongelukt. Bij de bouw werd ook een ondergrondse gang gevonden, die liep vanuit het vroegere kasteel naar het klooster.