EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3718

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

326 Karpen

Straat:

Sumatralaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Produkten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Daf en de politie.

Beschrijving

Daf politie-auto uit de jaren 50 (boevenwagen). Tijdens een opendag van de Politie op de Karpendonk.


Geplaatst op

31-03-2006

Reacties:

Datum: 04-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Als ik het goed heb, is dit de A 10. Mede door toedoen van de aangeleverde motor, die nogal wat brandstof gebruikte, is de verkoop van dit voertuig nooit van de grond gekomen. Een slimme verkoper bij Daf heeft er nog wel enkele kunnen slijten bij Shell in Zuid Amerika. (Olieboringen) Daar hebben ze in lengte van dagen hun kracht nog wel bewezen, in de vorm van een pick-up. Bij een bezoek aan het Daf Museum zult U er ongetwijfeld eentje tegen komen. Bij het tanken moest de motor afgezet worden anders kwam de tank niet vol. Dat heeft er later toe bijgedragen, dat Daf zelf een motor is gaan ontwikkelen.


Datum: 17-09-2006
Naam: Ad van Geel  
img

Nee je verwisselt twee modellen met elkaar er is een DAF Pick-up die alleen en op verzoek van de Bataafse olie Mij. werd gebruik op de raffinaderijen. Maar deze A10 bus is o.a. door politie, brandweer en V&D en pakketdiensten veelvuldig gebruikt. En benzineverbruik wie zat daar toen mee? We schrijven 1953.


Datum: 18-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb helaas niets anders gezegd. Het valt mij steeds op dat men vergeet te lezen om daarna ongepast te schrijven.


Datum: 18-06-2008
Naam: Bert Hof  
img

Ik herinner mij dat deze wagen -oorspronkelijk in donkerblauw- vanaf 1953 bij de Eindhovense Politie is gebruik was. Op de Bonifaciuslaan woonde toen de gemeentearts die regelmatig met dit stijlvolle transport werd afgehaald. Eind jaren 50 is de wagen conform de toenmalige trend omgebouwd met zwaailicht en net als de kevers overgespoten in Californisch Black & White. Overigens was een dergelijke wagen met ramen rondom tot in de jaren 60 nog bij de Eindhovense brandweer in gebruik als aanhangertrekker en slangenwagen.


Datum: 27-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het verkeerslichtengeval is ook te bewonderen in het museum. Toen men bij Daf deze auto wou gaan ontwikkelen, had men geen enkel idee wat het zou worden. Van Lemmens werd de baas van de plaatwerkerij aangetrokken (Ries de Brouwer) die in zijn eentje, in enkele maanden, de eerste auto gemaakt heeft voor P.T.T. als ik mij goed herinner. Ries de Brouwer, oud Eindhovenaar uit de St,Trudostraat leeft nog en woont ergens in een bejaardenhuis in Leende.


Datum: 20-06-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De maker van het prototype, Marius de Brouwer is 18 Juni j.l. op 89 jarige leeftijd, in Maarheeze overleden. Aldus het E.D. deze morgen. Gecondoleerd nabestaanden en veel sterkte de komende dagen. Ries, zoals hij bij Daf genoemd werd, zullen we niet gauw vergeten en zijn werk zal tot in dagen in het museum te zien zijn.