EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3780

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Rozemarijnstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rozemarijnstraat.

Beschrijving

Rozemarijnstraat, Stratum. Ik meen dat in het linkse huis de miniatuurtreinenwinkel was. Die zit nu op de Heezerweg. Dan is op de plaats van het kleine huisje nu een parkeerplaats.


Geplaatst op

06-04-2006

Reacties:

Datum: 06-04-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Het witte pand waar je nu op kijkt was een botenzaak, alles op het gebied van watersport. dan had je een onderdoorgang en daarlangs aan de rechterkant had je de treinhobby. Frits Philips kwam hier regelmatig, hij had een voorliefde voor spoor N. De zaak was van de fam. Spijer.


Datum: 14-12-2006
Naam: Marco Mariën  
img

Het huis waar de twee mannen voorbij lopen was een winkel waar je allemaal legerspullen kon kopen. Het was volgens mij zo'n tweedehands winkeltje waar je schoenen, jassen, speldjes, broeken e.d kon kopen, voornamelijk op militair gebied. De naam weet ik zo vlug niet meer. Iets van USA leger stock, ik ben er zelf ook geweest om er iets te kopen.


Datum: 23-06-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

De familie Speijer woonde in de jaren 30 en 40 in de Biesterweg waar Papa Speijer glazenwasser was en Mama Speijer wekelijks op de fiets er op uit trok om het geld te gaan incasseren. Papa Speijer was een fanatieke treintjesman en had de gehele zolder van zijn huis vol gelegd met rails en prachtige treinen. Ze hadden 2 zonen... Jaap en Nico... en ik weet niet zeker meer, maar ik dacht ook 1 dochtertje. We mochten als kind wel eens komen kijken naar de treinen: dat was indrukwekkend! Stations bruggen bergen kortom een heel landschap waar de treintjes doorheen reden.


Datum: 23-08-2007
Naam: Henriëtte Evers  
img

Wat de familie Speyer betreft klopt het. Vader Speijer (Nico) was een broer van mijn oma. Ze hadden inderdaad 2 zonen en 1 dochter.


Datum: 25-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

en de dochter heette Jopie.


Datum: 25-10-2007
Naam: Leo v.d.Sommen  
img

De legerstock werd gedreven door vader Nico Speijer.
Dit was 'n superleuk winkeltje, zat dus echt afgeladen vol met allerlei spulletjes.


Datum: 25-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Zat in het witte pand of het pand aan de andere kant van de gang ook niet de familie Ector met daarachter destijds een houthandel.


Datum: 26-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Tegenover de Legerstock Speijer woonde de familie van de Boomen. Ze hadden achter in de tuin, grenzend aan het veldje, een kersenboom waar elk jaar een aanslag op werd gepleegd.


Datum: 26-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Links langs het witte pand heeft vanaf 1960 de fabriek van Lenting gestaan. Het was een fabriek voor klein metaal.


Datum: 26-10-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Mevr. Mientje van de Boomen-de Lau woont nog steeds in de Rozemarijnstraat, maar nu aan de overkant op nummer 30. Ze is nog zeer kras voor haar leeftijd.


Datum: 27-01-2010
Naam: Frans van den Boom  
img

Tegenover het kleine huisje, waar de familie Martens woonde, woonde de familie van den Boom. Niet alleen op de kersenboom werd een anslag gepleegd maar vooral ook op de perzikboom die achter in de tuin stond ter hoogte van de huizen in de Amarillesstraat van nu. Het kwam voor dat we net te laat waren voor de oogst doordat de afrastering was doorgeknipt en alle perzikken waren verdwenen. Wij zijn in 1969 naar de overkant verhuisd, naar nr. 30. Daar woont nu inderdaad nog Mientje van den Boom- de Lau (91 jaar). Dat ze nog kras is kan ik beamen. Ze zal wel de oudste bezorgster zijn van de Nestor, een magazine van de KBO. Onlangs nog was ze de omroepster van de kienmiddag van de KBO in Musis Sacrum op de Leenderweg.


Datum: 19-07-2015
Naam: Michel  
img

Waar is de zaak nu heen gegaan op de Heezerweg, is die ook niet meer? <<< Michel, geef je nog even je achternaam door? (Red.) >>>


Datum: 20-07-2015
Naam: Michel Clavaux  
img

Ik vermoed in Heeze ergens maar waar weet ik niet precies.


Datum: 20-07-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Daimler House, Emmerikstraat 1, 5591HW, Heeze


Datum: 20-07-2015
Naam: Michel Clavaux  
img

Mooi hartelijk dank er voor, kan ik ze eens bezoeken.