EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3790

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

De Jonghlaan

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Wonderland

Onderwerp 3.:

1972

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wonderland 1972.

Beschrijving

Ik vond dit artikel toen ik in een oude doos wat anders aan het zoeken was. De eerste keer dat ik in de krant stond. Die treintjes waren echt zwaar. Het waren goede weken werken bij wonderland. En de laatste jaren kreeg je ook minimum jeugdloon. Dat zal wel het einde van wonderland betekend hebben. Daarvoor was plezier het belangrijkste. Als kind heb ik er ook fijne dagen gehad. Leuk om weer eens te lezen wat er allemaal te doen was.


Geplaatst op

06-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-04-2006
Naam: Steven Koster  
img

Hoi Dick Bonekamp. Ik heb mezelf nog op film wonderland 1972 als dreumes van 2 jaar. Dit treintje staat er ook op. Verder de botsauto's, de familieschommel en andere speeltuindingskes, een 'draaimolen' van 'gele bootjes'....Grappig en erg leuk om dit te lezen. Door sit stukje herinner ik me die electr. autootjes binnen. Ook sta ik nog op de foto bij een DAF formule wagen, ook gemaakt in de jubileumhal. Heel leuk!


Datum: 12-08-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wonderland, ja dat was leuk. Een hele dag onder de pannen met een bonnenkaart voor verschillende bezigheden en ook voor een snoepje en een ijsje. Wat me heel goed is bijgebleven: het pannenkoeken bakken. Lekker dik met veel suiker!!


Datum: 13-10-2006
Naam: Ida wagemakers-Schriks.  
img

Wonderland, het woord al, de hele dag doen waar je zelf zin in had. Heerlijke tijd doorgebracht.Jammer dat zoiets niet meer bestaat.


Datum: 27-10-2009
Naam: Karin Rutjens  
img

Ik heb met mijn moeder gekeken, maar we kwamen er niet uit. Is Wonderland in de jaren 70 in het P.O.C gebouw geweest?
En waar heeft het van te voren gezeten? Het is leuk om naar de foto's te kijken, met inderdaad de pannenkoeken en de bonnetjes, het winkeltje spelen.


Datum: 27-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wonderland zat daarvoor op Wal 2, en kostte 1.50 gulden entree , jaartal 1966. Heb daar ook nog wat materiaal van.
Vond zelf het knutselen en het postkantoortje superleuk , dat is bij mij blijven hangen.


Datum: 27-10-2009
Naam: Ida Wagemakers,  
img

Ik kan mij ook nog herinneren dat Wonderland ook nog eens in een tent was, daar waar nu het PSV stadion staat. Waarom dat weet ik niet, ik spreek van de jaren 1952-53-54, en nog later dat ik er met mijn broer (tjes)en jonger zusje er naar toe ging.
Ik dacht dat de entree een dubbeltje was, misschien met meerdere personen.


Datum: 27-10-2009
Naam: Steven Koster  
img

Hoi Ida, waar het PSV stadion nu staat kan niet. dan moet je al heel oud zijn, of stond de tent op het grasveld? En Karin, Wonderland begin jaren 70 (toen ik er vertoefde als kindje) vond plaats in het POC inderdaad, maar ook daar buiten op de parkeerplaats (tussen POC en PSV in). Ik heb het filmpje van Wonderland 1971 pas nog (thuis op video) gekeken.<<< zie op de homepage de video van Wonderland uit 1957 (red.)>>>


Datum: 27-10-2009
Naam: Ida Wagemakers,  
img

Hallo Steven, de tent stond er naast, daar waar de parkeerplaats was. Toen ging ik nog niet naar PSV, maar ik meen dat er toen iets met het POC aan de hand was en daarom de tent er stond. Wij woonden toen in Woensel, van daar vandaan op loopafstand naar WONDER LAND.


Datum: 28-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Net opgezocht maar Wonderland zat in 1967 op Wal 28
Weet iemand wanneer Wonderland voor de eerste keer gestart is ?