EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38021

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Boeken/ Kantoorboekhandel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oude glorie op Kleine Berg

Beschrijving

Kleine Berg 3. Nieuwe heren, nieuwe wetten. Ik ben benieuwd wat we er voor in de plaats krijgen. Zonde dat een zo karakteristiek pand in een korte tijd verleden tijd wordt. Mijn zwager heeft er 40 jaar een kleinmeubel- en gordijnstoffenzaak gehad. Ik denk dat als hij dit ziet, het hem erg pijn zal doen.


Geplaatst op

05-02-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2018
Naam: Bauke Hüsken  
img

Beste Ad, ik verbaas me over je post. Ik heb je onlangs gemaild naar aanleiding van je krantenartikel in het E.D. hieromtrent. Je hebt aangegeven dat je wat te snel naar de krant bent gestapt en dat het inderdaad allemaal wel mee lijkt te vallen met het verdwijnen van de monumentale waarden van dit pand dat wij namens res nova in opdracht van de gemeente in 2007 als 'karakteristiek/cultuurhistorisch waardevol' hebben bestempeld. Ik heb onlangs geconstateerd dat de witte verflaag op de begane grond inmiddels geheel verdwenen is, evenals de luifel die er hing. Het lijkt er dus op dat men het pand aan het restaureren is, waarbij de latere -indifferente- toevoegingen als de verflaag en de luifel verwijderd zijn. Het is natuurlijk even afwachten hoe het eindresultaat zal zijn, maar vooralsnog ziet het er hoopvol uit. Ik heb de gemeente wel op de hoogte gebracht van deze situatie en hen gevraagd of hiervoor geen vergunning nodig was. Dat wordt op dit moment uitgezocht.


Datum: 05-02-2018
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Bauke, helaas was de foto toen al weg naar Eindhoven in Beeld. Hierbij mijn excuus voor de trubbel die ik teweeg heb gebracht. Zoals ik je al heb gemeld, in het vervolg minder snel reageren.


Datum: 06-02-2018
Naam: Bauke Hüsken  
img

Akkoord, Ad!


Datum: 19-02-2018
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik wil even vermelden dat mijn zwager, de heer Van de Hurk, die in dit pand ruim veertig jaar zijn bedrijf had onder de naam HOME DECOR, op zondagnacht 18-02-2018 is overleden.