EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38090

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt

Beschrijving

Op foto 31385 zie je ze zelfs in KPN-groen, anno 2006. Bovenstaande foto is m.i. van ergens in de jaren zestig. Toen was er nog grote behoefte aan zulke openbare telefooncellen, waar je voor een dubbeltje een lokaal gesprek kon voeren. De tijd heeft het bestaansrecht van telefooncellen inmiddels ruimschoots ingehaald.


Geplaatst op

08-03-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-03-2018
Naam: Tini van Rooij  
img

Ben, deze telefooncellen waren grijs, later soms groen geschilderd. De cellen van foto 31385 zijn van een modernere uitvoering, gemaakt door Nolte vanaf ongeveer 1983.


Datum: 09-03-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja, weet ik, Tini. En het glaspaneel waar "telefoon" in staat, was blauw. Mijn klasgenoot Jos Verspaget en ik hebben van daaruit wel eens gebeld voor gesprekken die we liever niet door de thuistelefoon voerden ...


Datum: 09-03-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Goh, bellen voor een duppie en moest je het telefoonnummer onthouden en had je geen pen bij, dan scheurde je gewoon betreffende pagina uit het telefoonboek.


Datum: 09-03-2018
Naam: Joost van Heel  
img

Op  foto 23699 staat er nog een servicewagen van de KPN bij. Links nog de Basismarkt.


Datum: 09-03-2018
Naam: Pim van Gestel  
img

Deze telefooncellen ken ik ook al te goed. Ik heb er bij ons in de wijk Gestel vaak in gebeld naar vrienden en vriendinnetjes. Soms gingen we er inzitten om te schuilen voor de regen. Of gewoon voor de gezelligheid met een zak chips en blikje limonade. Je kon altijd zo lekker boven op die telefoonboeken zitten. En bellen was spotgoedkoop in die tijd Volgens mij belde ik met een kwartje ruim een half uur of langer. En wat we ook wel eens deden maar natuurlijk fout was, de blaadjes uit de telefoonboeken scheuren om er papieren pijltjes mee te draaien die we dan afschoten in onze zelfgemaakte plastic schietgeweren. Je weet wel, van die pvc buizen waarop je dan luciferdoosjes aanbracht met plakband en een tweede pvc buis als kijker. Ik weet het, het mocht niet maar het was zo leuk en een geweldige tijd. Bedankt voor deze foto die weer heel veel herinneringen bij me oproept.


Datum: 12-03-2018
Naam: Mathi Prygoda  
img

Eind jaren 60 of begin jaren 70, als ik naar die DAF 55 en Skoda kijk