EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3877

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafetaria's

Onderwerp 3.:

RIDI's Cafetaria

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Boschdijk de Ruijterstraat

Beschrijving

Met dank aan Dick Bonekamp atlantis 19326 ter verklaring van foto 3871. Het is inderdaad de De Ruijterstraat. (Eindhoven Ruijterstraat, Helmond Ruyterstraat. Casius Clay, Mohammed Ali. Volgens Shakespeare zijn namen niet belangrijk. 'Tis but thy name that is my enemy; Thou art thyself, though not a Montague. What's Montague? it is nor hand, nor foot, Nor arm, nor face, nor any other part Belonging to a man. O, be some other name! What's in a name? that which we call a rose By any other word would smell as sweet;)


Geplaatst op

16-04-2006

Reacties:

Datum: 16-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn kindertijd was er een dameshoedenzaak in gevestigd. En aan de kant van de fotograaf was een klein padje wat naar de Lijmbeekstraat liep.


Datum: 16-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dick, om de huizen af te kunnen breken moest de gemeente ze eerst in eigendom hebben. Ik neem aan dat de taxateurs niet de moeite namen om alle panden te bezoeken, maar volstonden met kadastrale gegevens en een foto. Een bezoek was pas nodig als er een bezwaar was ingediend.


Datum: 31-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zie foto 4438 en foto 3871 voor de andere hoek van de Ruijterstraat. Maar waar is Boschdijk nummer 280 gebleven?


Datum: 21-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Achter het cafetaria zat ´de Spijker´. Er staat ook nog een vrachtauto van dit bedrijf op de foto. ´de Spijker ´zorgde voor de verspreiding van krantjes en reclameblaadjes.


Datum: 02-01-2008
Naam: Jack van Diest  
img

Heb nog foto's waarop de Ruijterstraat te zien is met dikke bomen, want als je van Piet Friet op de Boschdijk de Ruijterstraat inliep naar de Weteringstraat, liep je bij ons thuis binnen, wij woonden namelijk boven de ETOS winkel. Waar de Spijker woonde waren 2 of 3 nieuwe woningen.
En op het einde van de Ruijterstraat tegenover ons zat de groentewinkel van Wennekens

<<< als het interessante foto's zijn dan natuurlijk insturen Jack, je emailadres willen we sowieso graag hebben (Peter) >>>


Datum: 03-01-2008
Naam: Leo Laus  
img

Wil, de hoedjeswinkel zat toch naast Piet Rijkers ? Mevr. van Stratum-van Son had een hoedenwinkel in de kamer links van de gang. Voor de frituur heeft bakker Gruijthuijzen hier een winkel (met bakkerij ?) gehad.


Datum: 03-01-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het zou goed kunnen, die mevrouw met haar hoeden Leo, maar in mijn jeugd (1935) was er geen sprake van een wit pand en van een bakker weet ik ook niets. De veranderingen volgen elkaar snel op. Wel zat er op de andere hoek (van Kinsbergenstraat) bakker Buskens, die is later naar de Woenselse Markt gegaan.


Datum: 24-01-2011
Naam: J. Kuitert  
img

Op de foto achter dat vrachtwagentje was vroeger een open plek. Ik weet niet wanneer deze foto is gemaakt. Vroeger maakten wij daar diepe kuilen. Soms zo diep, dat er eens een politie man kwam kijken die ons sommeerde dat gat dicht te gooien. (te gevaarlijk) Dat speelde zich af begin jaren vijftig. Ik kan mij nog herinneren dat, tijdens een later bezoek aan die buurt, deze huizen er plotseling stonden.
<<<Het jaartal waarop de foto is gemaakt staat rechts naast de foto, dus 1970. (red.)>>>