EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3950

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Augustianum, klooster en Paterskerk.

Beschrijving

Prachtige luchtfoto met veel details, ook uit de directe omgeving.


Geplaatst op

24-04-2006

Reacties:

Datum: 24-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het grote witte huis, dat in het midden helemaal boven staat, wordt bewoond door Mevr. van Grinsven van Volker b.v. Voor het huis de Havenstraat in, zat de automaterialenzaak van Mascotte.


Datum: 22-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Het kleine, ronde torentje dat links tegen de grote toren geplakt zit, gaf toegang tot het Koor met orgel. De kleine toren achter de linker zijbeuk gaf toegang tot het repetitielokaal van het zangkoor. Dit stond o.l.v. pater Caspar Oddens en bij diens ontstentenis pater Oude Vrielink. Oddens vond zijn koor beduidend beter dan het Tivoli koor, dat echter een groter naamsbekendheid had. Ik was van 1954 tot '56 lid van het koor.


Datum: 17-10-2007
Naam: Hans Gommers  
img

In het torentje dat tegen de grote toren aangeplakt zit werden ook de klokken geluid. En soms mochten we de broeder daarbij helpen. Het andere torentje is inderdaad de opgang naar het repetitielokaal (boven de sacristie) en er was een klein luikje waardoor we in de kerk konden kijken. Ook was er in het repetitielokaal een moderne wandschildering gemaakt. Ik was lid van dit koor van 1949 (geronseld door pater Kannegieter) tot 1964. Vraag me af of jij ook in 1955 mee naar Rome bent geweest.


Datum: 17-10-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Van een reis naar Rome herinner ik me alleen dat die in 52 of '53 plaatsvond, Toen waren wij net verhuisd naar Arnhem. Als aanvulling op wat ik hierboven aangaf betreffende mijn lidmaatschap: ik was al lid in 1951. Het misdienaarschap nog geleerd bij Joop Schreurs eveneens koorlid. Hij woonde aan de Dommelstraat. Ik herinner me in ieder geval een tentenkamp met de Schipper ergens in de bossen achter Geldrop. Jij was toen een van de vier tentgenoten, Hans.


Datum: 31-12-2007
Naam: Annette Meulendijks  
img

In het Augustinianum werd in de jaren 60 ook de opleiding tot apothekers-assistent gegeven