EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39864

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Woensel

Beschrijving

Luchtfoto van een groot deel van "Oud Woensel" gemaakt in 1961. De rechtse straat die vanuit de rechteronderhoek naar boven slingert is de Broekseweg. Deze eindigt bij de kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Daar begint de Eckartseweg die verder naar het noorden slingert. Die kruising bij de kerk is de kruising met de rondweg, hier in aanleg. Links achter de kerk ligt de "Oude Toren".
Op de foto is het gebied rechts van de Broekseweg nog landelijk. Tegenwoordig is er van de Broekseweg weinig meer over. Daar liggen nu van onder naar boven onder meer de TU/e en daarboven woonwijken.
De tweede straat die rechtsonder begint en diagonaal over de foto slingert is de Kruisstraat. Duidelijk zichtbaar zijn de Woenselse Markt (de driehoek voor de kruising met de rondweg) en de St. Petruskerk. Tussen de Kruisstraat en de Broekseweg zijn, zowel binnen als buiten de rondweg, de eerste flats aan de Montgomerylaan zichtbaar.
De derde (rechte) straat van rechtsonder naar links is het Hemelrijken met aan de rechterkant het klooster en daar tegenover de Kweekschool (nu PABO).
Tot slot de onderste straat, met één flauwe bocht, is de Boschdijk.

 


Geplaatst op

30-03-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto