EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4004

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Dixie Gamblers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
The Dixie Gamblers 1957

Beschrijving

Bezetting: Piet Kleingeld klarinet, Ben Boon saxofoon, John Jansen trompet, Kees Hopstaken gitaar en banjo, Jos Verdijk orgel, Frans van Laanen slagwerk. Half jaren zestig is de stijl, naam en bezetting veranderd, resp. in dans- en amusementsmuziek, DG Combo, versterking gekregen van Joop Seuntjes, Sjoerd Nijboer en Henk van de Burgt allen gitaar en zang. Het werkterrein was Eindhoven en verre omgeving. Veel vaste dansavonden in Eindhoven o.a. in Musis Sacrum en Ramona. Enkele jaren huisorkest van de Bowlingers in Esplanada. De foto werd gemaakt in de Citroen Garage van Meulen op de Boschdijk.


Geplaatst op

02-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-07-2006
Naam: Jos Verdijk  
img

Frans, ik werd door mijn overbuurman geattendeerd op deze foto. Geweldig leuk deze weer eens te zien.


Datum: 19-08-2006
Naam: Frans Verbeek  
img

Frans van Laanen woonde vroeger in de Brugstraat. Hij kwam uit een groot gezin en hij woonde twee deuren van ons af. Een andere broer van Frans zat ook in de muziek, maar zover ik weet is deze omgekomen in het buitenland bij een autoongeval.


Datum: 18-07-2009
Naam: Ben Boon  
img

Enkele opmerkingen n.a.v. beschrijving. Wat betreft de bezetting: Willy van Laanen was de voorganger van Frans. Piet speelde ook klarinet. Ben speelde klarinet, alsaxofoon en sopraansaxofoon. Jos speelde ook piano en accordeon. Het genoemde orgel was een voorloper van wat tegenwoordig keyboard heet. Toen Kees Hopstaken er mee stopte volgden eerst Joop Seuntjens, daarna Sjoerd Nijboer en vervolgens Henk van de Burgt elkaar op. Overigens; zingen deed iedereen.
Wat de locaties betreft; wij zijn jarenlang ook huisorkest geweest bij dancing Modern in Vught, het Eurostrand, op een aantal locaties van wat tegenwoordig Center Parcs heet en bij de Almhutte in Mierlo.


Datum: 18-07-2009
Naam: Naam vergeten? Doorgeven aub  
img

Naar mijn mening is de man met de trompet Ad Herrijgers, hij woonde ook in de Brugstraat.


Datum: 18-07-2009
Naam: Jos Verdijk  
img

De man met de trompet is John Janssen, de drie personen in de auto zijn Kees Hopstaken , Frans van Laanen en Piet Kleingeld. De man met de alt saxofoon is Ben Boon.


Datum: 02-08-2009
Naam: Ad Herijgers  
img

Huh.. Nee die man op de trompet is niet Ad Herijgers haha, ik (Ad Herijgers dus) trommel, drum al heel m`n leven. Ik woonde ook in de Brugstraat en Frans en Willie van Laanen zijn ooms van mij.


Datum: 10-02-2014
Naam: Ben Boon  
img

Ik ben nog vergeten te vermelden dat wij ook jarenlang huisorkest zijn geweest bij Musis Sacrum aan de Boschdijk in Eindhoven, dancing Ramona aan de Strijpsestraat in Eindhoven en bij Carnavalsvereniging De Blauwbuiken.