EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4178

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Veldmaarschalk Montgomerylaan

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten

Onderwerp 3.:

Veldmaarschalk Montgomerylaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Buurtvereniging Veldm. Montgomerylaan.(1)

Beschrijving

Er was destijds een zeer actieve buurtvereniging. Als het 's-winters vroor, werd het gazon in de gemeenschappelijke tuin onder water gezet zodat er kon worden geschaatst. Met Koninginnedag versierde fiets-wedstrijden en op de Eindhovense Bevrijdingsdag waren er kinderspelen, getuige deze foto's van 18 september 1963.


Geplaatst op

19-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het wortelhappende meisje links is Aukje Moet. Coks Koorn en Jaap Stinissen kijken geamuseerd toe.


Datum: 10-07-2008
Naam: Jaap Stinissen  
img

Leuk die foto. Ik zie mezelf van achteren. Achteraan zie ik ook Roswitha van Trooijen. Andere namen ken ik niet meer.


Datum: 06-04-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

De broer van Els Riedijk herken ik nu ook nog, Jaap, keurig in het pak gestoken. Dit wortelhappen vond plaats in de tuin ter hoogte van het trappenhuis waar o.a. ook Mirjam Broere woonde en, ik meen, de families Riedijk en Ter Keurst.


Datum: 09-10-2009
Naam: Saskia Rumpt  
img

Van het verenigingsleven heb ik nooit veel mee gekregen! Ik woonde in het door een straat afgescheiden deel richting de school. In het portiek met Ellen ten Braake. Conny van Brug was mijn beste vriendin tijdens de MULO jaren. Zij woonde in het portiek van Mirjam Broere. Els Riedijk en Roswitha van Trooijen zaten later bij me in de klas op de KLOS. Coks Koorn en Jaap Stinissen zijn wel namen die ik vaak heb horen vallen, want in die tijd werd er veel over jongens gepraat.


Datum: 09-10-2009
Naam: Saskia Rumpt  
img

Foutje! Het was Ellen Brakel. Sorry Ellen!


Datum: 03-01-2010
Naam: Ellen Brakel  
img

Ook ik weet niet meer veel van het verenigingsleven. Het laten onderlopen is m.i. maar 1 keer gebeurd in de andere achtertuin. Als ik het goed zie, kijken we hier n.l. mijn ouderlijk huis binnen en zie ik Sacha en Joan, mijn zusjes, en ook misschien mijn moeder die de was op het balkonnetje ophangt. Wij woonden in zo'n maisonette met zes kinderen: Peter, Ellen, Fanny-Rose, Sacha, Joan en Taco. Sacha heeft nog wel es contact met haar vriendje uit de straat Hans Logtenberg. Saskia was mijn bovenbuurmeisje waar ik veel mee heb opgetrokken. Met Roswitha van Trooijen zat ik ook op de MMS 'op algemeen christelijke grondslag' samen in de klas en ik ben erg benieuwd hoe het met haar gaat. Boven ons woonde Gert Jan, een vriend van mijn broer Peter en ben zijn achternaam vergeten. En natuurlijk ken ik nog goed de broer van Saskia, Jan Rumpt, die nu in Amsterdam woont.


Datum: 03-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nee Ellen, dit is niet jouw ouderlijk huis. Jullie woonden, komende vanuit de Looierstraat, op de eerste verdieping in het linkerblok. Dit is helemaal aan het eind van de lange bebouwing rechts, zowat tegen de Weverstraat aan. Je broer Peter herinner ik me nog wel. Hij was m.i. ook bevriend met Jan Pieter Geverding uit jullie blok.


Datum: 03-01-2010
Naam: Ellen Brakel  
img

Klopt helemaal. Ik heb de site al naar Peter toegezonden, dus misschien reageert hij nog. Jan Pieter Geverding, ja, die woonde boven ons.
Ik was op het verkeerde been gezet omdat uit de ramen 2 meisjes keken die ik als mijn jongere zusjes Sacha en Joan herkende. En omdat alle flats hetzelfde eruitzagen. En waar woont Ben Brekelmans nu ? Peter woont in het Groene Hart en ik in Het Gooi.