EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4190

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Joriscollege / Pleincollege Sint Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Joriscollege op retraite.

Beschrijving

In 1961 ging ik met de andere abituriënten van de HBS op retraite naar Heeze. Dit ter verrijking van de geestelijke bagage voor het verdere leven. Of dit heeft geholpen?
Zittend tweede van rechts zien we moderator van den Bergh. Ikzelf sta op de achterste rij achtste van rechts. Rechts naast mij Thijs van Doormalen, die net als ik leraar wiskunde is geworden, hij aan het Eckartcollege en ik destijds aan het van der Puttlyceum.


Geplaatst op

20-05-2006

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Ik herken nog de volgende personen:
Bovenaan li.achterste rij Ed Toirkens; 4e:Frans Mariën (mijn broer);5e Toon Sigmans; 6e Jan Vlemmings;
Links voor Tijn: Jan Verlegh; 3e rij staand li. Wil van Erp, 2e ernaast: Cor Klaassen; Vooraan zittend li.Paul Amrein. Verder zie ik nog Ad Vialle, Walter Hermens; Toon Frijters, ? Franssen.


Datum: 31-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Rechts zittend, naast Het Gezag: Thom Verbeek


Datum: 20-01-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Op de eerste rij, staand, derde van links Guus van Eijk en helemaal rechts Peter van Overbeek (+) en Jan Croonen.


Datum: 20-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Ik zie nog Cor Warmoeskerke(3e van links, tweede rij van boven), Jan van de Beerendonk (links achter Walter Hermens), Jan Verlegh, schuin rechts voor Peter Vermeulen.
Ik herinner mij nog dat de Vlaamse broeder ons 's morgens heel vroeg kwam wekken met de woorden: Opstaan, God zij met U. De antwoorden van de retraitegangers variëerden nogal, van Dank je wel, hetzelfde tot Nondeju, nou al?


Datum: 12-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Au nom de Dieu (nondeju in het Brabants)..


Datum: 13-03-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

4e rij van voren, uiterst rechts, zou Cees van Doorn kunnen zijn.


Datum: 13-03-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Ja Peter, dat is zeker Cees van Doorn. Ik herken hem ook. En verder: Achterste rij, vierde van rechts: Jan van de Berk. Eerste rij staande, tweede van links Fred Staver.


Datum: 23-03-2007
Naam: Wil Toirkens  
img

De genoemde Ed Toirkens is Wil Toirkens, want dat ben ik zelf.


Datum: 23-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Inderdaad tweede links bovenaan naast de priester is Wil Toirkens, hij is mijn neef en geboren Jan. 1943 dus de jongelui van het Joris hier waren zo'n 18 jaar oud. Ikzelf ben van het jaar 1940 en veel heeft deze geestelijke verrijking bij mij niet uitgehaald. Ik herinner me die paar dagen retraite overigens nog als de 'dag van toen' om het liedje nog maar in gedachten te brengen. Die Vlaamse broeder was er enkele jaren daarvoor ook al, zeg 1958 en trachtte ons allemaal van het slechte pad af te houden. Moderator van de Bergh werd later pastoor te Bladel.


Datum: 23-06-2007
Naam: Margriet Michels  
img

Wie kent Piet Zeegers? Hij heeft ik denk eind jaren '50 in het schoolorkest gezeten..en deed daar slagwerk. HET IS ZO'N BEETJE het begin van zijn muziekloopbaan geweest denk ik want hij is op 24 juni 40 jaar koordirigent van allerlei koren en viert dat ook met veel koorleden. Wie kan nog iets over hem uit die tijd vertellen?


Datum: 24-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Ik heb Piet Zeegers in mijn jeugd heel goed gekend, want ik was bevriend en zat in de klas met zijn wat jongere broer Adrie. Zij woonden op de Strijpsestraat, iets voorbij de Tjalkstraat, hadden allebei rood haar, konden allebei geweldig mooi zingen en waren allebei lid van het jongenskoor van de St. Trudoparochie, dat onder leiding stond van Meester van Houtert ('t Knuppeltje bijgenaamd), de vader van oud-hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad Cas van Houtert.
Ik herinner me de familie Zeegers nog zo goed, omdat ik daar veel kwam. Moederke Zeegers was een klein bedrijvig, maar heel vriendelijk vrouwke en je was daar altijd welkom om te komen spelen. Ze hadden iets heel bijzonders in die tijd in mijn ogen, ze hadden nl. een piano in huis, en dat vond ik als eenvoudige Strijpse jongen uit de St. Trudobouw heel speciaal. Het hele gezin was volgens mij zeer muzikaal en Piet heeft nog wel eens voor de lol geprobeerd om mij de beginselen van het pianospel bij te brengen. Maar verder dan Moe, daar ligt een kip in 't water ben ik nooit gekomen. Piet en Adrie hadden allebei een fraaie zangstem en mochten vaak solo zingen in de St. Trudokerk, bijvoorbeeld in de Nachtmis, en dat klonk geweldig, herinner ik me nog goed.


Datum: 16-06-2009
Naam: Paul Smit  
img

Eerste rij vooraan links zittend is Donny Couwenberg, meester in het maken van stinkbommen, korte afstandsraketten, verspreider van jeukpoeder en laxeermiddelen, kortom een prima peer met wie ik het contact heb verloren. Hij heeft een lange tijd in Terneuzen gewerkt waar hij een grote steen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Philips spaarlamp!


Datum: 17-06-2009
Naam: Sjef Claassen  
img

Op die retraite heb ik mijn eerste pakje sigaretten gerookt. Overigens reden we daar op de fiets heen. Op het bankje helemaal rechts zit dacht ik Tom Verbeek.


Datum: 17-06-2009
Naam: Paul Smit  
img

Sjef, als jij het bent waar zit je dan?


Datum: 09-07-2009
Naam: Frans van Schoonderwalt  
img

Achterste rij, vierde van links: Bart Parren (met hand - of sigaret - voor de mond).