EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

42295

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Elzent-Noord

Beschrijving

Linksonder de achterkant van het voormalige St.-Joriscollege aan de kruising Jan Smitzlaan/Elzentlaan. De Jan Smitzlaan ligt van linksonder naar rechtsboven. Aan de rechterkant net voor de volgende kruising zie je de voormalige r.k. huishoudschool (met de driehoekige dakkapellen. Achter deze huishoudschool staan de witte appartementenflats aan de Tesselschadelaan, waar voorheen de GGD was gevestigd. Onder de Elzentlaan liggen de herenhuizen van een stukje van de schrijversbuurt.
Linksboven staat de voormalige Paterskerk met daarnaast klooster Mariënhage. Daaronder ligt 't College, de groene terrasflats van Naeve Brown, met daarnaast het gebouw van uitvaartcoöperatie DELA. Middenboven zie je de Gasfabriek, het straatje waar onder andere Eindhoven in Beeld gevestigd is. Het is de plek van de voormalige gasfabriek met de gashouders. Middenboven begint het Eindhovens Kanaal met het pand van de NRE.
Verder zijn op de foto ook nog te zien het voormalig gebouw van de Raad van Arbeid (nu Diagnostiek voor U), restaurant Mei-Ling, appartementencomplex Hoog Stratum (het voormalige Sportfondsenbad). (Red.)


Geplaatst op

04-12-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto