EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4370

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg vanaf Weverstraat. (1)

Beschrijving

De guerrillataktiek van de Gemeente Eindhoven de Vergulde Turk is afgebroken daarnaast wat huizen dichtgemetseld. De andere huizen konden steeds goedkoper opgekocht worden.


Geplaatst op

28-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-08-2006
Naam: Henk Klerkx  
img

In het eerste huis naast de turk woonde Meulesteen en die is nog ooit melkboer geweest. Daarnaast woonde iemand die den Bels genoemd werd, ik weet niet of het 'n Belg was. Het volgende huis was het snoepwinkeltje van Kaatje plek. Daar kon je nog voor 3 cent snoep kopen. Daarnaast was weer de sigarenwinkel van van Moosdijk.
Aan de overkant was dan weer het snoepwinkeltje van Janus Jorissen.


Datum: 05-04-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Hallo Henk, deze huizen niet zijn niet van Meulensteen en den Bels (Mets), ik herken dit niet, die straat is ook niet de Weverstraat, kijk maar eens naar foto 4367 Broekseweg vanaf Weverstraat.


Datum: 16-06-2010
Naam: Frits Hekman  
img

Volgens mijn herinnering is dit het begin van de Kronehoefstraat; foto genomen vanaf de kruising met de Van Brakelstraat. In het meest rechtse pand van de vier huizen aan de rechterkant was een groentenwinkel. Aan het andere einde van de rij van vier huizen stond de zaal behorende bij het café van Schoonderwalt, dat op de hoek van de Kloosterdreef en de Kronehoefstraat stond. Daar tegenover stond de winkel van Bastiaans [maar die is op de foto ook al afgebroken].