EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4411

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Affiches / Posters / Stickers

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Houdt Omroep Brabant in de lucht.

Beschrijving

Bijgaand de sticker-met-spelfout van de actie die midden 1979 werd gehouden voor het behoud van Omroep Brabant. Hoofddoel was 10.000 protest-handtekeningen te kunnen aanbieden aan Til Gardeniers, de toenmalige minister van CRM. Zij was van plan, de regio's voortaan te laten opdraaien voor de kosten van regionale omroepen. Als Eindhovense muzikanten steunden wij die actie natuurlijk. Op 25 september 1979 bood oud-kamervoorzitter Frans J. van Thiel maar liefst 165.000 (vnl. zuidoost-) Brabantse handtekeningen aan. "De Kempische Draadloze", zoals Ruud Groen ze steevast noemde in zijn collumns, bleef zitten in hun studio aan de Heggeranklaan, verhuisde later met TV 8 naar Ekkersrijt en draait als nooit tevoren.


Geplaatst op

30-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-05-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Welke spelfout?


Datum: 31-05-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Tegenwoordig moet het zijn: houd in de lucht. Gebiedende wijs in meervoud is nu fout. Vroeger kon je echter wel meervoud gebruiken. In 1979 mocht je spellen zoals 't je uitkwam, spelfouten bestonden toen helemaal niet ;)


Datum: 31-05-2006
Naam: Rini Talens  
img

Brabant moet met een hoofdletter beginnen, of niet? Ik heb 'vruuger van de mister op school' nooit mogen spellen zoals het mij uitkwam, zeer vervelend was dat.... Die vrijheid is in de 18e en 19e eeuw verloren gegaan, toen het eerste Nederlandse boek geschreven werd, de Statenbijbel. Toen ging men over taalregels nadenken. Brabant, Vlaanderen en Limburg werden in dat proces buitengesloten, zodat we nu met poldernederlands opgezadeld zitten, want spellen deed men in die dagen nog fonetisch.


Datum: 29-10-2006
Naam: Karin  
img

Leuk om te lezen wanneer dit was. Zelf heb ik dus als 11-jarige samen met een vriendinnetje de deuren afgelopen om handtekeningen te verzamelen om omroep brabant in de lucht te houden.