EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4443

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De vroegere Boschdijk

Beschrijving

Vanaf dit punt draaide de Boschdijk vroeger naar links weg. De huidige Boschdijk loopt langs de rechte rechter stoeprand over de achter die auto staande winkel door. De kerk bleef nog even staan. De vierkante hap uit de horizon links van het midden is de vroegere City bioscoop op de Kruisstraat (denk ik zeker te weten).


Geplaatst op

31-05-2006

Reacties:

Datum: 30-07-2006
Naam: Anneke Cosijns  
img

De auto staat geparkeerd voor slagerij Verhoeven. Rechts van de slagerij liep het Binnenpad. In de buurt van het café aan de rechterzijde zat de familie Denkers. Zij repareerden ladders in nylonkousen. Op de Boschdijk had je aan de rechterzijde de feestartikelenwinkel van Valkenburg. Ook was er een winkel van Korting.


Datum: 30-07-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Precies op de plaats van de auto stond in de meidagen van 1940 het Duitse kanon opgesteld in de richting van het noorden. Het moet zowat de 11e of de 12de geweest zijn.


Datum: 31-07-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het Kousenwonder, zo heette de zaak die mijn ome Cees de Turck daar rechts had (overgenomen van Denkers?). Mijn tante Ria en ons moeder repareerden de ladders in de nylons. Had ook eenzelfde zaak in de St. Theresiastraat. Trok later naar het Hemelrijken 89 waar hij aanvankelijk kousen fabriceerde en repareerde. Begon later een friettent annex Daf-personenautobedrijf, verhuisde naar nr. 83 met het autobedrijf en startte op nr. 81 zijn cafetaria De Turck. Weer later verhuisde de autobusiness onder de naam Garage De Limbeek naar de voormalige De Kruijff-remise aan de Lijmbeekstraat. Jan Roordink nam later dat bedrijf, inmiddels gespecialiseerd in Volvo, over.


Datum: 01-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Wat je misschien niet weet Ben: voorheen was Cees bedrijfsleider bij Van Moorsel. In zijn vrije tijd richtte hij een wandelclub op waarvan de naam mij ontschoten is. Was getrouwd met een meisje uit de Harmoniestraat. Ook heeft hij nog een blauwe maandag bij De Wit gewerkt in St. Oederode (kousenfabriek) waar hij waarschijnlijk het kousenvak gezien had.


Datum: 01-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie foto 5186, Wil. Ome Cees richtte destijds EWV op. Hij was getrouwd met Ria Brekelmans, het zusje van ons vader. De fam. woonde op de Harmoniestraat 50, waar Ria en Cees na hun trouwen aanvankelijk boven op kamers woonden. Cees heeft ook nog een rijschool gehad met één auto: een Ford Vedette. Is al weer enkele jaren geleden overleden.


Datum: 17-10-2006
Naam: W. Hendriks  
img

Cees de Turck was een veelzijdig man, hij is ook nog voorzitter geweest van de buurtvoetbalclub in de Harmoniestraat. Hij heeft er zelf meegespeeld. Ook de ome Jan van jou (die was met jouw tante Beb getrouwd) speelde mee. Zelfs Ad Brekelmans, dus jouw vader Ben, heeft nog meegespeeld bij THYS. Cees had indertijd een prachtige BMW met zijspan. Ik was destijds secretaris van dit buurtclubje.


Datum: 17-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb zelf nog meegelopen met deze club en de hoorn geblazen. Als een van de weinige hadden wij tamboers en pijpers. Samen met o.a. Cees zijn broer Hup speelden wij de Buiten modelmars. Ik weet trouwens niet meer hoe dat ging, maar tijdens het trommen tikte de tamboers de stokken op elkaar op de rand van de trom. Leuke tijd, lang geleden.


Datum: 24-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wim, ome Cees de Turck was inderdaad veelzijdig maar dat ie ook ooit heeft gevoetbald, nee, dat wist ik niet. Wel van ons vader en ome Jan Eijkemans. Hij had ook een rijke fantasie en je moest eens weten waarmee hij me als menneke zoal mee heeft opgenaaid. Dat verzin je niet.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Nu ik het hele verhaal gelezen heb, komt bij mij sterk de gedachte op, dat hij waarschijnlijk de concurrent opgekocht heeft, zijn pand overgenomen en de andere zaak verkocht aan Van Luit.


Datum: 15-12-2011
Naam: Ad van Gennip  

Links in de bocht, dat grote gebouw, is de motorenzaak van Boogers.
<<< Ad, we missen je emailadres. (Red.) >>>


Datum: 04-11-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Wanneer is de opvallende DAF-reclame hier verwijderd?


Datum: 19-01-2018
Naam: Keybets  
img

Er zat de garage van Piet Bogers aan de rechterzijde, daar heb ik een Goggomobil Isar gekocht, begin jaren 60. Daar kwam je door achterom langs De Kruijff te rijden.


Datum: 03-01-2023
Naam: P R F van der Cingel  
img

De reclame voor DAF heeft jarenlang op het dak van de slagerij gestaan, maar ik weet niet tot wanneer. Wat Willem de Vries veronderstelt over het blok links lijkt mij niet juist. De City-bioscoop had zeker geen ramen en stond wat meer naar rechts, net buiten de foto. Wat Willem beschrijft is volgens mij een blok etagewoningen dat aan het begin van de Boschdijk stond, vlak bij het begin van de Kruisstraat.


Datum: 06-01-2023
Naam: Antoon Franse  
img

Wat Willem de Vries bedoelde over de City-bioscoop, zie foto 2462.


Datum: 09-01-2023
Naam: P R F van der Cingel  
img

Antoon, ik heb die foto bekeken en ik denk dat je gelijk hebt. Ik dacht eerder aan de naoorlogse City, die schuin aan de overkant stond.


Datum: 12-01-2023
Naam: M.Hendriks  
img

De foto lijkt me veel ouder dan 1960: de St. Antoniuskerk heeft nog het oude Angelustorentje, de auto's zijn veel ouder dan 1960, de gaslantaarns waren in 1960 allang vervangen door betonnen exemplaren met TL-buizen en de DAF-reclame is ook nog niet te zien.
<< Bedankt. 1960 lijkt inderdaad onwaarschijnlijk. Daarom is dat jaartal verwijderd (Red.) >>