EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4471

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Putt-das

Beschrijving

In de eerste helft Sixties raakten schooldassen erg in. Zo hadden ze op het Augustinianum donkerblauwe dassen met oranje/witte banen hier en daar. Op het Van der Puttlyceum liepen we rond met donkergroene, hier en daar onderbroken door rood en witte dwarsbanen. Zo'n das moest je zelf maken en dat luisterde nauw. Ik weet nog dat we een brei-voorschrift meekregen, ondertekend door rector Solberg, waar precies opstond welk merk wol het moest zijn, welke draaddikte en welke pendikte.En het moest in dubbele patentsteek! Ik wist niet wat het was maar ben het noooooit meer vergeten.Tante Mien van Rooij heeft 'm voor me gebreid en ik droeg 'm trots: hier in Adamo-jasje en op Beatleschoenen met een kapsel waarvan mijn vader-de-kapper zijn grijze haren kreeg! De foto werd gemaakt in Keulen, dus niet verder zoeken.


Geplaatst op

02-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-08-2006
Naam: Fons Wielders  
img

Ik ben Fons Wielders, afgestudeerd op het Van der Puttlyceum in 1968. Ik heb, Knuvelder, Hemels, Solberg, en vele anderen meegemaakt. Leuk iets te horen uit de oude tijd.


Datum: 22-10-2006
Naam: zonder E-mail  

Hallo Fons, ik herinner me de dassen nog erg goed. Had er zelf natuurlijk ook een. Ook onze godsdienstleraar, naam even kwijt, kwam altijd op zijn fietsje, voorover gebogen met das om, naar school, wat wij natuurlijk tè gek vonden!. Ik studeerde er in 1965 af, MMS. Ik herinner me nog: Van Rijt, Solberg, Leemreis, Van Hoorn, Van Rossum, Maas, Paardekooper, Janssen, van de Grinten. Als ik lang nadenk zullen er nog wel meer namen volgen.... Leuke tijd: eerst nog het noodgebouw, daarna de nieuwbouw op de Dr.Berlagelaan. Heb nu via Schoolbank weer contact met een paar oude klasgenoten. De moeite waard!


Datum: 24-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Die godsdienstleraar was Van Moorsel, een nog jonge geestelijke die naast moderator Maas en Berkelmans godsdienst doceerden. Ik denk dat bovenstaand mailtje afkomstig is van Marijke Iding die me via Schoolbank mailde. En Fons, die toen nog Fonny heette, zat ook even bij mij in de klas. Mooie jaren!


Datum: 25-10-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Van Moorsel was in die tijd ook Aalmoezenier van de gidsen in Sancta Maria.


Datum: 04-05-2007
Naam: Marijke Iding  
img

Een beetje late reactie, Ben, maar ik was niet diegene, die het mailtje van 22 oktober schreef. Ik kwam in 1967 van het Putt af.


Datum: 04-05-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik herinner me nog die dassen (elke school een andere kleurencombinatie) heel goed. Met schaatsen op de Karpendonkse plas wist je dus precies waar iedereen vandaag kwam.


Datum: 07-10-2009
Naam: Marloes Beckers  
img

De bewuste schooldas van van Moorsel is door mij gebreid. Ik heb daarvoor van hem een platenbon van tien gulden gekregen, die door mij nog jarenlang in de hoes van het vioolconcert van Tchaikovsky bewaard is gebleven.
Marloes Beckers. Eindexamen mms 1964


Datum: 07-10-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Er staat als jaartal 1962 bij de foto, maar ik denk toch dat ie van minstens 1964 is, Een tientje voor een breipartij, da's best veel geld voor die tijd! heb zo'n spijt dat ik die das bij een verhuizing ben kwijtgeraakt. Heb je toevallig het patroon nog, de soort wol, de draad- en de pendikte, Marloes?