EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4481

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum-Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelstraat, Gagelsteeg en omgeving.

Beschrijving

Een uitsnede uit een grotere luchtfoto. De straat die loopt van midden rechterzijde (de spoorwegovergang) naar de linkerbovenhoek is de Gagelstraat. Vanaf het spoor gezien is dan de eerste zijstraat links de Parallelweg en rechts de Mathildelaan. (Hans benoem jij de rij sigarenfabrieken hier?) Het volgende straatje links is de Gagelsteeg. Dit loopt dood op het Belze lijntje. Boven de Gagelstraat zien we min of meer evenwijdig daaraan de Elisabethlaan met de oude bebouwing. Daarboven weer het Philips Sportpark.


Geplaatst op

03-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Langs de Parallelweg boven het Philipstorentje eerst drie gebouwen van de Abonnefabrieken van Kessels en van Hussen. Daarnaast de villa van Kessels. Dan de fabrieken, een dwars op en een evenwijdig aan de paralleweg, van Meijer en Co. Later ook Rodriguez en Cie, Cafe, Gagelstraat. En aan de Mathildelaan de vroegere sigarenfabriek van van Gardinge & Comp.


Datum: 20-03-2007
Naam: Betty Verbakel Van Samang  
img

De familie van Mierlo heeft op de Gagelstraat 5 ook een café gehad en ik weet dat op de andere hoek de fam Blomers een café had. Toen ze daar weg moesten zijn ze verhuisd naar de Ventoseflat en hebben daar ook nog een café gehad op de hoek Gagelstraat- Mathildelaan.


Datum: 20-03-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Het is ongeveer 55jaar geleden. Ik was een van de misdienaars van de H. Antoniusparochie. Het klopt dat toentertijd een Mevr van Mierlo is overleden op jonge leeftijd, dit droevig gebeuren is mij op zeer jonge leeftijd altijd bijgebleven.