EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45015

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Henri Dunantpark

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Aanleg Henri Dunantpark

Beschrijving

De aanleg van het Henri Dunantpark op de grens van de wijken "De Tempel" en "Woenselse Heide", rechts naast het park. Linksonder is de noordzijde van de foto.
De waterpartij is al duidelijk zichtbaar en de berg wordt hoger en hoger. Twee van de vier flats aan de oostkant van het park zijn ook in aanbouw. Het park is in 1972 in gebruik genomen en is 22 hectare groot. Later is in het zuidelijk deel speelpark "De Splinter" aangelegd, met onder meer een kinderboerderij, speeltuin, sportveldje en bouwplaats. Begin 2010 werd bij de waterpartij een kunstwerk van Frans Gast geplaatst. Dat bestaat uit een aantal stalen buizen van 30 meter hoog en stond vroeger op het plein bij de Piazza.
De lange rechte weg rechts van het park is de Rode Kruislaan. Die loopt van de T-splitsing bij de Tempellaan onder in beeld naar het zuiden, waar hij bij de kruising met de Bisschop Bekkerslaan en de Roelantlaan overgaat in de Genovevalaan. Pal boven het park staan de flats van de Echternachlaan. Bovenaan rechts in die wijk, 't Hool, ligt Winkelcentrum Woensel. De lange rechte weg van linksboven naar de rechterbovenzijde van de foto is de Kennedylaan. Blixembosch, de driehoek onder in de foto, is nog geheel landelijk gebied.
De foto bestrijkt een groot deel van nieuw Woensel.
Zie ook foto 45016.


Geplaatst op

22-04-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto